Дієтологи назвали найкращий спосіб впоратися з відчуттям голоду ввечері

Експерти точно знають, як перестати відчувати напади звірячого апетиту у вечірній і нічний час доби.

Переважна більшість дорослих людей до вечора починають відчувати моторошне відчуття голоду, в буквальному сенсі нападають на їжу і тому не можуть схуднути або ж набирають небажану вагу. Особливо страждають від нічних переїдань ті, хто протягом дня не має можливості повноцінно поїсти. На цей рахунок у дієтологів є кілька порад, які допоможуть абсолютно всім впоратися зі звичкою наїдатися на ніч і відкривати холодильник частіше, ніж днем:

1. Складіть план харчування і дотримуйтесь його протягом дня. Не можна бути голодним цілий день. Це шкодить не тільки вашому здоров’ю, а й здоров’ю в цілому.Шлунок починає з’їдати сам себе, в результаті чого може розвинутися таке захворювання, як гастрит. За цілий день потрібно не менше п’яти разів сідати за стіл, щоб поїсти. Заздалегідь приготовані продукти, які ви візьмете з собою на роботу, швидко вгамують голод, наситять ШКТ і допоможуть вам впоратися з вечірнім апетитом.

2. Вечеря повинна бути поживною і одночасно низькокалорійною. Увечері всі обмінні процеси в організмі сповільнюються, тому переїдати вкрай небезпечно для тих, хто хоче завжди залишатися струнким і красивим. Але в той же час їжа повинна наситити шлунок так, щоб людині аж до ранку не захотілося їсти. Дієтологи пропонують робити вечері білковими, тобто їсти нежирну рибу, м’ясо, птицю, сир, пити йогурт і так далі. Щоб продукти не здалися надто прісними, готуйте на гарнір тушковані овочі або фрукти.

3. Перед сном вирушайте на прогулянку. Багато хто скаже, що це погана ідея, тому як цілий день людина трудилася на роботі, потім їхала з роботи додому, готувала вечерю і займалася домашніми справами, а тепер ще експерти радять їй вийти погуляти на вулицю, де погодка, м’яко кажучи, не дуже. Насправді, вечірня прогулянка позитивно позначиться на вашій фігурі і навіть сні. Люди, які прогулюються перед сном, краще сплять. А ще вони встигають спалити певну кількість калорій, які «наїли» за вечерею.

Якщо ви щовечора, повертаючись додому з роботи, починаєте боротися зі звірячим апетитом, то можете спробувати один з перерахованих вище способів угамування апетиту і він обов’язково вам допоможе. Ще ефективніше ці методи будуть працювати разом, спробуйте і самі в цьому переконаєтеся.