Чому на вечерю варто вживати цей кисломолочний продукт

Їсти творог на вечерю — це хороша ідея.

Всім, хто дотримується здорового харчування і стежить за своєю фігурою, давно відомо, що на вечерю обов’язково повинні бути присутніми білки. Відмінний варіант — творог і овочі, які допоможуть цей білок засвоїти.

Консультант-дієтолог Анна Івашкевич пояснює, чому є творог на вечерю — це хороша ідея. Цей кисломолочний продукт дійсно може допомогти вам схуднути.

Творог- кисломолочний продукт, який традиційно їдять в Північній і Східній Європі. Творог отримують в результаті сквашування молока з подальшим видаленням сироватки.

Творог може бути жирним, напівжирним, нежирним, дієтичним. Він корисний тим, що містить чимало кальцію, фосфору, вітамінів групи В, а також повноцінний білок і легкозасвоюваний жир. При обробці молока в творозі молочний білок стає більш доступним для розщеплення ферментами, що і дозволяє організму легко його засвоювати.

Також творог багатий різними корисними речовинами (холін, метіонін), які попереджають розвиток атеросклерозу. Цей кисломолочний продукт можна їсти при захворюваннях серцево-судинної системи, цукровому діабеті, ожирінні, остеопорозі.

Крім того, його рекомендують вживати після перелому кісток. Судити про якісному сирі можна по його складу. Краще вибирати продукт, у складі якого зазначено всього кілька інгредієнтів — молоко і закваска. Звертайте увагу на термін придатності: чим він менший, тим краще. Але зараз є творог, який запаковують за допомогою витіснення повітря. Це дозволяє збільшити термін придатності продукту без втрати якості. Варто пам’ятати: мова йде про чистий, без добавок творог, а не сирний продукт.

Люди, які дотримуються певної дієти, охоче їдять творог — це збалансований продукт, багатий білком, що важливо при обмеженнях у харчуванні. Крім того, він дає ситість. Також з нього можна приготувати багато різних страв: зробити його солодким або солоним, приготувати сирники, запіканки і т. Д. Це дозволяє урізноманітнити раціон при дієті.

Їсти творог можна і ввечері. Травна система витрачає менше енергії на його перетравлення і людина лягає спати не голодною, але і не з переповненим шлунком. В ході лабораторних експериментів вчені виявили: на перетравлення творогу виділяється менше шлункового соку, соляної кислоти і ферментів, ніж, наприклад, на перетравлення чистого молока.

Також було встановлено наступний факт: творог допомагає позбутися зайвих кілограмів — взаємодія кальцію з незамінними амінокислотами інтенсивно впливає на жировий обмін клітин і окислення жирів. Подібний процес характерний для всіх кисломолочних продуктів. Але у всьому потрібно знати міру — середнє споживання білка становить 0,86-0,95 г / кг маси тіла.

Тобто дівчина, яка важить 55 кілограмів, може вживати 47 грамів білка в день (цей розрахунок показує споживання білка середньостатистичної дівчини, без активного фізичного навантаження і хронічних хвороб). Але не забувайте і ось що: 10-15% білка з їжі не засвоюється, тобто дівчині потрібно споживати приблизно 50 грамів білка. У середній пачці сиру міститься приблизно 32 грама білка, а значить, 1,5-2 пачки — це і є добова норма білка без додаткових продуктів.

Якщо ви не любите творог, не потрібно його їсти через силу. Можна замінити його на інші кисломолочні продукти, наприклад сир (до речі, сир містить більше кальцію, ніж творог). Якщо ви відмовляєтеся від будь-яких молоковмісних продуктів, варто додати в раціон більше птиці, м’яса, яєць, риби і горіхів.