Список продуктів, які можна і потрібно їсти на ніч

Хочете бути стрункими? Тоді ні в якому разі не відмовляйтеся від вечері! Ми підготували для вас список продуктів, які можна і потрібно їсти на ніч.

1. Біле м’ясо птиці.
Тушене, запечене, приготоване на грилі, в пароварці або мультиварці грудка індички або курки — найкраще джерело білка для вечері. Важливо, щоб при термічній обробці ви не використали масла,олії — це збільшує калорійність страви на 30-40%. На біле м’ясо має припадати близько 200 ккал від загальної калорійності вечірнього прийому їжі — це близько 125 г курки або індички.

2. Морська риба.
З точки зору засвоєння, цей продукт дасть фору м’ясу птиці. На перетравлення риби знадобиться близько 3 годин не більше. На відміну від прісноводних мешканців, морські багаті мікроелементами, які необхідні для синтезу білків шкіри — колагену і еластану.

3. Кальмари.
Самий дієтичний варіант морепродуктів, який є не тільки цінним джерелом білка, але і містить чимало йоду. Цей мікроелемент необхідний для нормальної діяльності щитовидної залози, яка підтримує певну швидкість обміну речовин. Що потрібно їсти перед сном.
4. Яйця.
Традиційний ранковий продукт може стати основою для приготування ситної корисної вечері, наприклад, фрітата з овочами. Курячий білок збалансований за амінокислотним складом, а значить, організм отримає все необхідне для синтезу гормонів.

5. Сочевиця.
Відмінне джерело і білка, і складних вуглеводів. Бобову вечерю можна рекомендувати вегетаріанцям — сочевиця містить, в тому числі, і незамінні амінокислоти. А поєднуючи її з нутом можна отримати за один прийом їжі повний набір амінокислот, не використовуючи тваринних продуктів. Для вечері краще вибрати чорну сочевицю — вона швидко готується, всього лише 5 хвилин.

6. Картопля.
Цей, здавалося б, далекий від дієтичного харчування овоч, може стати відмінним гарніром до м’яса, якщо її правильно приготувати. Зваріть її в мундирі (але не до повної готовності — вона повинна залишитися трохи сирою) і залиште під кришкою на дві години. В результаті, крохмаль, що міститься в картоплі перетворитися в пробіотик — їжу, для корисних бактерій, що мешкають в кишечнику. На картоплю має припадати 100 ккал від загальної калорійності раціону — близько 90 гр.

7. Зелені овочі.
Будь-які види листового салату, огірки, болгарський перець — низькокалорійні джерела складних вуглеводів і водорозчинних вітамінів. Останні необхідні для утворення клітин шкіри, які активізується вночі. Для того, щоб забезпечити організм енергією для підтримання нічного обміну речовин, потрібно з’їсти досить багато такого салату — близько 200-250 г. Тому, найкраще поєднувати свіжі зелені овочі з парою столових ложок цільнозернових круп (гречки, бурого рису, кіноа).

8. Лляне насіння.
Цінне джерело омега-3 поліненасичених жирних кислот, які необхідні для синтезу клітин шкіри (зокрема, їх мембран — оболонок). Ви можете посипати лляним насінням салат або м’ясо. Всього 1 ч. л цього продукту покриє третину добової норми омега-3.

9. Творог.
Тим, хто страждає непереносимістю білків коров’ячого молока, цілком можна рекомендувати маложирний сир, як варіант легкого вечері. Важливо відзначити, що в сирому вигляді цей продукт дає відчуття ситості на 1,5-2 години. Якщо ж приготувати з нього запіканку або сирники, то почуття насичення триватиме до 4 годин.

10. Зелені кислі яблука.
Для вечері яблука краще запікати — фруктові кислоти, які в них містяться, стимулюють апетит. Ці плоди можуть стати оригінальним гарніром до м’яса або ж низькокалорійним десертом. Додатковий бонус цього яблук — їх основний компонент, водорозчинна клітковина (пектин) є «їжею» для бактерій, корисної мікрофлори кишечника.