Вы тут
ЗДОРОВЬЕ И КРАСОТА 

Медики назвали найкращий натуральний засіб від старіння шкіри

Про те, що масло з насіння дерева Ши добували ще в епоху неоліту, кажуть археологічні знахідки кам’яних знарядь, наприклад, камені для розтирання насіння олійного дерева. Причому деякі з таких археологічних знахідок, викопаних з землі, до сих пір використовуються їх власниками в своєму господарстві за прямим призначенням.

В Європу похідні продукти дерева Ши вперше були завезені з Африки в середині XIX століття. Починаючи з лондонської промислової виставки, масло Ши увійшло в широкий ужиток серед європейців. Приміром, в 1867 році в Англії було ввезено 707 центнерів масла, а вже в 1879 р ввезення даного масла становило 300-500 тонн (і це за мінімальною оцінкою, так як частково масло вивозилося під назвою пальмового).

Перші великомасштабні практичні експерименти з використання масла Ши для догляду за шкірою були зроблені в 1930-1952 роки.

Хіміки дали дуже високу оцінку якості жирнокислотного складу олії Ши, а також його здатності зберігатися довгий час без застосування консервантів. У середині 1960-х років масло Ши стрімко зникає з світових ринків, витіснене маслом какао, яке активно просувалася країнами-виробниками какао.

Однак, з початку 80-х років ХХ ст. цінна сировина відновила значення, і в наш час знову активно використовується в якості натуральної основи при виготовленні високоякісної косметики, набуваючи все більшої популярності в усьому світі.

1. Захищає шкіру від несприятливих метеорологічних умов (мороз, вітер, сонце).

Різноманітність жирних кислот, наявність ряду вітамінів і мікроелементів в маслі Ши робить його прекрасним засобом для захисту шкіри, яка піддається впливу різних несприятливих чинників. Це можуть бути, наприклад, суворі кліматичні умови (високі або низькі температури) або частий контакт з водою або землею (ведуть до видалення природного захисту шкіри — шкірного сала, пошкодження шкірного покриву).

Завдяки вмісту в олії Ши ряду природних зволожувачів, люди самих різних національностей, з різними типами і відтінками шкіри, використовують його для захисту шкіри від дії, що висушує впливу вітру і сонця.

2. Регенерує, відновлює шкіру після термічних і сонячних опіків.

Масло Ши використовують для ніжного м’якого шкірного пілінгу, для видалення злазить шкіри — лущення після сонячного опіку, а також для обробки і реабілітації шкіри, яка перенесла різні термічні впливи, будь то побутовий опік або після теплового впливу спеціальним обладнанням (солярії та ін.)

3. Знижує транс-епідермальну втрату вологи і пом’якшує шкіру.

Масло Ши багато фітостероли, які входять до складу ліпідного шару шкіри і відповідають за її ригідність.

Завдяки цьому факту, масло Ши має пом’якшувальну властивість + є хорошим ліпофільним емолентом. До того ж після нанесення воно залишає на шкірі тонку плівку, яка оберігає її від втрати вологи і захищає від зовнішніх факторів.

Пом’якшувальні властивості масла Ши можна використовувати для лікування шкірних подразнень і наслідків багатьох шкірних захворювань, запобігаючи огрубіння шкіри і розвиток ряду кератоз. Наприклад, масло Ши широко використовується для пом’якшення огрубілої і ороговілої шкіри п’ят.

4. Протизапальні властивості масла Ши лікують свербіж і нежить (і не тільки!).

Виявлено протизапальну дію масла Ши дозволяє використовувати його при ряді захворювань, які супроводжуються запаленнями і набряками: артрити (болі і запалення в суглобах), вивихи, гіпофізарні розлади, дерматити (сухі форми), шкірні висипи, плями, зморшки, свербіж, короста, нежить (для зняття набряку слизової носа), обмороження, опіки термічні, опіки або подразнення шкіри хімічні, розтягування, ревматизм, укуси комах, забиті місця, лущення і тріщини шкіри, дрібні ранки (порізи, подряпини), екзема.

5. Масло Ши — це ефективний засіб від фото- і вікового старіння шкіри! 

Необмилювані компоненти (фосфоліпіди, фітостерини, токофероли, воски) входять до складу масла Ши, проявляють сильні регенеруючі властивості, впливаючи на синтез колагену. Крім того, вони мають властивості УФ-фільтрів. Це робить масло Ши перспективним компонентом регенеруючих і anti-age композицій!

При проведенні клінічних досліджень масла Ши на добровольцях протягом 4-8 місяців спостерігалися значні поліпшення при різних станах шкіри.

  • Тьмяна і шорстка шкіра ставала більш гладкою і світлою.
  • Поліпшувалася структура шкіри: нормалізований синтез колагену допомагав в боротьбі з «витонченням» шкіри.
  • Зменшувалася кількість зморшок, що з’явилися після перебування на сонці.

6 причин купити масло Ши

6. Висока проникність масла Ши в глибокі шари шкіри.

Великий вміст в олії Ши олеїнової кислоти (від 40 до 55%), загальний жирно-кислотний склад масла і його багата необмилювана фракція свідчить про швидке і легке проникнення масла в шкіру. Цей факт також підтверджується дослідженнями, які говорять про те, що використання масла Ши в якості носія для активних інгредієнтів може сприяти їх доставці в більш глибокі шари шкіри.

Отже, масло Ши прекрасно поєднується з іншими рослинними і ефірними маслами, для змішування з якими воно потребує попереднього нагрівання до 40 ° С на водяній бані з подальшим ретельним перемішуванням.

Масло Ши — це відмінна основа для кремів, яка вбирається набагато швидше, ніж багато інших відомих основ. Експериментальні дані показують, що масло Ши є відмінною базовою основою для активних інгредієнтів і сприяє їх доставці в більш глибокі шари шкіри.

 

 

РЕКОМЕНДУЕМ

Похожие записи