Чим небезпечне «застояне»повітря в будинках взимку

У ретельно закупорених і захищених від протягів будинках накопичується по-справжньому токсичние повітря, як встановили експерти. Ця атмосфера вкупі з поганою вентиляцією може бути причиною цілої епідемії легеневих інфекцій і навіть хвороб серця.
Коли на вулиці температура стає занадто холодною, ми щосили намагаємося захистити наші приміщення від проникнення крижаного повітря, закриваючи і замазуючи будь-які щілинки. Однак подібного роду закупорене повітря загрожує розвитком легеневих інфекцій і навіть хвороб серця, як показує нове дослідження. Особливо високий ризик утворення токсичного повітря в нових будинках, побудованих в останні 20 років, при зведенні яких використовувалися найпередовіші технології ізоляції.
Але і в старих будинках, в яких люди намагаються за допомогою підручних засобів закрити найменші щілинки, також з’являється подібна небезпека. Експерти підкреслюють, що без належної вентиляції в приміщеннях накопичується хворе повітря.
У «застояній» атмосфері утворюється конденсат, що сприяє появі цвілі, яка викликає астму та інші проблеми з легенями, як з’ясували дослідники з Reading University у Великобританії.
На думку вчених, замкнене в приміщеннях токсичне повітря призведе до зростання кількості хворих на астму на 80% до 2050 року. Ще однією причиною для занепокоєння є летючі органічні сполуки (VOC), які виділяються в повітря паркетом, вініловою підлогою, освіжувачі повітря, очисниками, косметикою, лаками для волосся, сигаретами і різного роду кухонними випарами. Численні клінічні дослідження пов’язали VOC з ризиком розвитку астми.