Медики назвали головне джерело зараження туберкульозом

Медики визначили головного переносника хвороб.

Британські вчені з Лондонської медичної школи провели масштабні дослідження, метою яких було визначення головних джерел зараження вірусом грипу, діарейними інфекціями, туберкульозом та іншими збудниками небезпечних захворювань.

Як виявилося, найбільшу небезпеку для здоров’я людини представляють готівку та банківські картки, які є однією з найбрудніших речей. Результати досліджень вражають: сліди фекалій людей і тварин є на кожній восьмий купюрі або монеті у вашому гаманці. А значить, за словами фахівців з гігієни, кожен дотик до грошей може закінчитися зараженням тим чи іншим захворюванням.

Крім аналізу самих купюр і дрібниці, які виявилися не чистіше обідка унітазу, вчені зробили мазки з рук добровольців, які тримали в руках гроші. Як виявилося, в 25% випадків на поверхні рук також були виявлені сліди фекалій, що містять хвороботворні організми, в тому числі E.coli і Staphylococci.

Вчені опитали учасників експерименту, з’ясувавши, що лише 30% людей миють руки перед вживанням їжі, хоча майже всі знають про необхідність це робити. А це означає, що зараження залишається лише питанням часу.

Спираючись на ці дані, медичні працівники ще раз нагадують про необхідність мити руки перед їжею, а також після відвідування туалету і контакту з грошовими купюрами і монетами. Ці прості правила гігієни практично на 50% знижують вірогідність підхопити неприємне захворювання.