Ці продукти можуть бути смертельно небезпечні для здоров’я

12 продуктів на вашому столі, які можуть бути отрутою.

У світі живе не один екстремал, який згоден платити великі гроші за отруйних змій в ресторанах або рибу фугу, вживання якої легко може привести до летального результату.

Але що, якщо ми скажемо вам, що щодня ви також піддаєтеся подібному екстриму, просто не знаєте про це.

Отже, 12 отруйних продуктів харчування, які при певних обставинах можуть завдати шкоди вашому здоров’ю!

Сирі ГОРІХИ КЕШЬЮ

У сирих горіхах кешью міститься таке отруйне вещ ество, як урушіол, через якого на шкірі може з’явиться страшна алергічна реакція.

У популярних супермаркетах сирі горіхи обдають гарячим повітрям, щоб убити цей токсин, але якщо горіхи не цілі, а зморщені, купувати їх не варто.

КАРТОПЛЯ І ТОМАТИ

У звичайних плодах картоплі завжди міститься мала доза небезпечного токсину соланіну, рівень якого значно зростає, коли плоди починають проростати.

Також ця отрута міститься в недозрілих помідорах, але як тільки плоди починають рожевіти, тоді їх вже можна готувати і маринувати без шкоди для здоров’я.

Якщо ж токсин все таки потрапив до вас в організм, може боліти голова, відчуватися слабість, діарея і нудота, а в особливо серйозних випадках — відбуваються судоми.

Штучно вирощені ЛОСОСЬ

У штучно вирощеному лососеві міститься 13 різних отрут, у тому числі поліхлоровані дифеніли. Звичайно, ці речовини є і в дикому лососеві, але в набагато менших концентраціях.

Ці токсини знижують імунітет, дають висипання на шкірі, впливають на роботу печінки і нирок. Тому дієтологи не рекомендують вживати цю рибу частіше, ніж двічі на місяць.

Листя РЕВЕНЯ

Листя ревеню токсичні щавлевої кислотою, яка може істотно позначитися на здоров’ї нирок.

При отруєнні ревенем людина може відчувати нудоту, печіння в горлі, дихання може бути ускладнене, а колір сечі забарвлений червоним відтінком.

АБСЕНТ

Одним з важливих компонентів абсенту є ефірне масло гіркого полину, в якому міститься небезпечний токсин туйон.

Він здатний викликати спазми м’язів, судоми, збої в роботі печінки.

При цьому, зловживання абсентом більше небезпечно через вміст в ньому спирту, ніж через токсичної отрути.

БУЗИНА

Бузина — досить небезпечна ягода, адже в її листках і стеблах можна знайти отруту ціанід. Якщо неправильно приготувати бузину, можна отримати сильну інтоксикацію організму, яка буде супроводжуватися розладами шлунка і збої в роботі печінки.

Після отруєння людина зазвичай відчуває втому, його хилить на сон, тиск падає і частішає дихання.

Карамболь

Якщо у вас не зовсім здорові нирки, то захоплюватися екзотичними фруктами вам не варто, Карамболь так точно.

У цьому фрукті міститься нейротоксин, який фільтрується тільки здоровими на все 100% нирками.

Токсин є дуже небезпечним і вражає мозок і нервову систему, навіть якщо його доза дуже маленька. Під час отруєння у людини трапляються постійні напади гикавки, нудота, судоми м’язів і стан слабкості.

КІСТОЧКИ З ФРУКТІВ

Коли ви їсте вишню, черешню, абрикоси або персики, кісточки з цих фруктів краще не жувати, а відразу викидати. У них міститься небезпечна синильна кислота, яка впливає на роботу нервової системи.

При отруєнні людині важко дихати, підвищується тиск, биття серця сповільнюється.Правда, щоб сталося така сильна інтоксикація, кісточок потрібно вжити дуже багато, як мінімум 7-10 склянок.

МУСКАТНИЙ ГОРІХ

Як з’ясувалося, надмірне вживання в їжу мускатного горіха може бути небезпечно для здоров’я. У ньому міститься психотропна речовина — миристицин, яке викликає галюцинації.

Якщо з’їсти всього 6 грам горіха, у вас почастішає пульс, можуть бути конвульсії і спазм м’язів. А ось якщо проковтнути цілий горіх, це може привести до психозу і летального результату.

Непастеризованого МЕД

Сирий мед також може бути небезпечний, оскільки в квітковому нектарі міститься андромедотоксин, який спочатку збуджує, а потім різко пригнічує ЦНС, порушуючи її адекватну роботу. Це може привести навіть до смерті.

Отруївшись, людина може відчувати нудоту, слабкість, головний біль. Тому вживати непастеризований мед у великих кількостях дуже не рекомендуємо.

Тунець

Деякі види тунця в східних країнах вживають сирими, але ні в якому разі не варто повторювати їх звички! Справа в тому, що тунець — один з видів риб, які накопичують в своєму організмі ртуть. Ця речовина здатна завдати шкоди ниркам, печінці, шлунково-кишкового тракту і нервової системи.

Крім того, ртуть дуже впливає на розвиток дитини в утробі матері, тому вагітним суворо варто відмовитися від вживання цієї риби.

Варто пам’ятати, що термообробка тунця не знищить ртуть в його м’ясі. У деяких країнах, які промишляють рибальством, 20 з 1000 дітей страждають розумовими розладами.

ПОПКОРН

Попкорн, який продається в пачках і призначений для домашнього приготування, також може бути небезпечний. У нього часто додають спеціальні ароматизатори, які надають йому смак масла. У цих речовинах і міститься токсин діацетил, які безпосередньо впливає на здоров’я легенів.

Звичайно, від однієї пачки в тиждень ви попкорном не отруївся, в основному захворювання можуть наздогнати працівників фабрик з виготовлення попкорну.

Проте, в США був зафіксований одиничний випадок, коли звичайний споживач зіпсував собі легкі цим продуктом. Готував він його 2 рази на день протягом 10 років!