Сніданок — це ритуал, який більшість людей роблять щоранку, навіть не замислюючись про те, чи правильно вони починають свій день.
Ось який їжі слід уникати на сніданок — і чим її можна замінити:
Йогурт і вівсянка
НІ: Йогурт
Хоча йогурт багатий білком і кальцієм, він містить молочнокислі бактерії. Коли надлишки соляної кислоти в шлунку вбивають їх, це зводить нанівець користь йогурту.
ТАК: Вівсянка
Вівсянка обволікає оболонку шлунка захисним шаром, що не дає соляній кислоті пошкоджувати стінки шлунка. Крім того, вівсянка містить розчинну клітковину, яка знижує рівень холестерину, сприяє травленню і метаболізму мікроелементів, білків і вуглеводів.
Банани і лохина
НІ: банани
Хоча банани вважаються корисною їжею, натщесерце вони можуть викликати різке підвищення рівня магнію в крові, що погано позначиться на здоров’ї серцево-судинної системи.
ТАК: Лохина
Лохина — одна з корисних ягід у світі. Вона низькокалорійна, але при цьому покращує пам’ять, нормалізує тиск і кровообіг, покращує обмін речовин. Особливо корисно їсти її на сніданок!
Груші і горіхи
НІ: Груші
Клітковина з ранку корисна, але груші містять сиру клітковину, яка може пошкодити ніжну слизову оболонку порожнього шлунку. Слизова оболонка захищає шлунок від шлункового соку.
ТАК: Горіхи
Ми зазвичай не думаємо про горіхи як про сніданок, але вони багаті здоровими жирами і білками. Якщо є їх натщесерце, вони зміцнять здоров’я травної системи, нормалізує pH шлунка і знижуючи ризик виразки.
Сирі овочі і паростки пшениці
НІ: сирі овочі
сирі овочі вкрай поживні, але натще їх краще не їсти. Вони містять багато амінокислот, які можуть викликати печію, метеоризм і болі в животі.
ТАК: Паростки пшениці
Дві столові ложки паростків пшениці містять 15% рекомендованої добової норми вітаміну E і 10% рекомендованої добової дози фолієвої кислоти. Це забезпечить вам здорове травлення.
Спеції та кукурудзяна каша
НІ: Спеції
Спеції можуть бути вкрай корисні в боротьбі з запальними процесами і лікуванні інфекцій. Але на порожній шлунок вони шкідливі, тому що дратують слизову оболонку і сприяють виробленню шлункового соку. А підвищена кислотність призводить до різних розладів травної системи.
ТАК: Кукурудзяна каша
Кукурудзяна каша виводить з організму шлаки і важкі метали. Вона нормалізує мікрофлору кишечника і надовго насичує.