Що не слід їсти на сніданок

Сніданок — це ритуал, який більшість людей роблять щоранку, навіть не замислюючись про те, чи правильно вони починають свій день.

Як не дивно, є деякі продукти, які цілком корисні в інший час доби, але шкідливі натщесерце.

Ось який їжі слід уникати на сніданок — і чим її можна замінити:

Йогурт і вівсянка

НІ: Йогурт

Хоча йогурт багатий білком і кальцієм, він містить молочнокислі бактерії. Коли надлишки соляної кислоти в шлунку вбивають їх, це зводить нанівець користь йогурту.

ТАК: Вівсянка

Вівсянка обволікає оболонку шлунка захисним шаром, що не дає соляній кислоті пошкоджувати стінки шлунка. Крім того, вівсянка містить розчинну клітковину, яка знижує рівень холестерину, сприяє травленню і метаболізму мікроелементів, білків і вуглеводів.

Банани і лохина

НІ: банани

Хоча банани вважаються корисною їжею, натщесерце вони можуть викликати різке підвищення рівня магнію в крові, що погано позначиться на здоров’ї серцево-судинної системи.

Це цікаво:   Як лазня діє на організм людини

ТАК: Лохина

Лохина — одна з корисних ягід у світі. Вона низькокалорійна, але при цьому покращує пам’ять, нормалізує тиск і кровообіг, покращує обмін речовин. Особливо корисно їсти її на сніданок!

Груші і горіхи

НІ: Груші

Клітковина з ранку корисна, але груші містять сиру клітковину, яка може пошкодити ніжну слизову оболонку порожнього шлунку. Слизова оболонка захищає шлунок від шлункового соку.

ТАК: Горіхи

Ми зазвичай не думаємо про горіхи як про сніданок, але вони багаті здоровими жирами і білками. Якщо є їх натщесерце, вони зміцнять здоров’я травної системи, нормалізує pH шлунка і знижуючи ризик виразки.

Сирі овочі і паростки пшениці

НІ: сирі овочі

сирі овочі вкрай поживні, але натще їх краще не їсти. Вони містять багато амінокислот, які можуть викликати печію, метеоризм і болі в животі.

Це цікаво:   Як природа впливає на нашу роботу мозку

ТАК: Паростки пшениці

Дві столові ложки паростків пшениці містять 15% рекомендованої добової норми вітаміну E і 10% рекомендованої добової дози фолієвої кислоти. Це забезпечить вам здорове травлення.

Спеції та кукурудзяна каша

НІ: Спеції

Спеції можуть бути вкрай корисні в боротьбі з запальними процесами і лікуванні інфекцій. Але на порожній шлунок вони шкідливі, тому що дратують слизову оболонку і сприяють виробленню шлункового соку. А підвищена кислотність призводить до різних розладів травної системи.

ТАК: Кукурудзяна каша

Кукурудзяна каша виводить з організму шлаки і важкі метали. Вона нормалізує мікрофлору кишечника і надовго насичує.