Як часто радять приймати душ дерматологи

Група дослідників з Каліфорнійського університету в американському місті Сан-Дієго ініціювала проведення експерименту, який став корисним для 90% американців.Вчені намагалися розібратися в корисних властивостях щоденного душу.

Отже, в результаті проведеного експерименту виявилося, що щоденним душ тільки шкодить людині і негативно позначається на стані його шкіри. Причина перша — не кожен нормально реагує на воду і через що виникає потім сухості може постійно користуватися різними кремами для зволоження і відновлення природного балансу шкіра. По-друге, мило, яким ми регулярно користуємося в душі, підсушує шкірний покрив, що потім може викликати сильне свербіння.

Дерматологи відзначають, що все тіло краще мити просто проточною водою, а спеціальні засоби гігієни використовувати лише при обробці стоп і інтимних зон.

Більш того, шкіра людини має властивість самоочищатися, тому єдино правильна процедура — пілінг раз на місяць, за допомогою якого можна буде позбутися від ороговілих клітин шкіри.