Як лазня діє на організм людини

З давніх часів люди використовували купіль, як ємність для миття. Цей предмет схожий на бочонок, який обладнаний сидінням усередині. В даний час попит на купелі істотно збільшився. Дана ємність є незамінною в процесі прийняття контрастних водних процедур. Фахівці рекомендують чоловікам і жінкам час від часу приймати контрастний душ або пірнати в холодний басейн.

Зміна температур робить позитивний вплив на організм. У цей момент поліпшується діяльність кровоносних судин. Баня сприяє відновленню шкірного покриву, крім того, нормалізується робота нервової системи і всіх внутрішніх органів. У людей, які регулярно відвідують баню, відбуваються зміни у виробництві гормонів. Нирки наполовину знижують виділення сечі і натрію. Відразу ж після приходу в сауну температура шкіри людини підвищується. Це обумовлено зниженням тонусу в судинах. Вважається, що 10-хвилинне перебування в парильні підвищує рівень норадреналіну в плазмі. Медики стверджують, що лазня допомагає боротися з деякими захворюваннями. Перш за все, мова йде про хронічний туберкульозі нирок, циститі і нефриті.

Вплив лазні призводить до того, що у людини відбуваються зміни в діяльності щитовидної залози. Крім того, зростає кількість лейкоцитів, еритроцитів і тромбоцитів в крові, змінюється склад певних рідин в організмі. У багатьох чоловіків і жінок підвищується синтез білка, поліпшуються окислювальні процеси в тканинах.Науково доведено, що контрастні водні процедури впливають на газовий і кислотно-лужний баланс. Відбуваються зміни в артеріальному тиску. Коли людина париться в лазні, кількість поту, що виділяється може варіюватися від 50 гр до 2,1 кг. Це залежить від тривалості перебування в лазні, показників вологості, а також статі, віку та індивідуальних особливостей організму людини.

Існують певні протипоказання, які потрібно враховувати перед походом в лазню.При наявності у людей запальних процесів в нирках використання контрастних водних процедур не рекомендується. Після відвідин лазні збільшується ймовірність появи ускладнень при злоякісних новоутвореннях в сечовивідних шляхах і нирках.