Здоров’я зубів залежить від раціону харчування людини

Кожна людина мріє про білосніжну усмішку і здорових зубах. Однак різного роду фактори чинять руйнівну дію на зуби і стан ротової порожнини людей. В якості сучасних способів лікування зубів фахівці використовують процедури, засновані на використанні якісних стоматологічних матеріалів. Протезування зубів на яке досить прийнятні, є одним з найбільш затребуваних способів відновлення зубного ряду.

Спеціалісти стверджують, що здоров’я зубів залежить від раціону харчування чоловіків і жінок. Слід зауважити, що вживання їжі, збагаченої корисними вітамінами та елементами, що дозволяє знизити ймовірність появи захворювань ясен. Збалансоване харчування сприяє нормалізації процесу обміну речовин. Крім того, відбуваються позитивні зміни в діяльності імунної системи. Деякі продукти виділяють кислоти, що надають руйнівну дію на емаль зубів. Це в свою чергу призводить до поширення хвороботворних мікробів. У людини збільшується ризик розвитку гінгівіту, карієсу або пародонтиту. Здорові продукти харчування відбілюють і зміцнюють зубну емаль, запобігаючи поява складних захворювань.

Дослідники стверджують, що тверда і хрустка їжа набагато корисніше в’язкою і м’якою. Коли їжа прилипає до зубів, вона утворює наліт, який є середовищем існування паразитарних організмів, що вражають десну. Ретельне пережовування продуктів допомагає очистити ротову порожнину від шкідливих часток, що залишилися після їжі.

Сир багатий вітаміном D і кальцієм, тому молочні продукти вважаються будівельним матеріалом для зубів. Кава і чорний чай можуть надати зубам жовтуватий відтінок, тому їх не рекомендується вживати щодня. Позитивний вплив на здоров’я ротової порожнини надає зелений чай. Він позбавляє людину від неприємного запаху з рота. За словами медиків, м’ята освіжає подих, тому жувальні гумки з м’ятним смаком набули небувалу популярність серед населення різних країн світу. Зберегти здоров’я зубів можна, знизивши кількість вживаного протягом дня цукру, також не слід зловживати і газованими солодкими напоями.