Перегляд телевізора збільшує ризик розвитку психічних розладів

Фахівці стверджують, що сучасна молодь витрачає багато часу на перегляд телевізора. Особливу популярність сьогодні отримали реаліті-шоу, які можна подивитися як тут, так і по телевізору. Слід зауважити, що крім телевізора хлопці і дівчата часто використовують планшети, телефони та комп’ютери. Таке навантаження на очі призводить до розвитку важких захворювань.

Науковці стверджують, що тривалий перегляд телевізора сприяє появі порушень у діяльності всього організму. З часом у людини виникає почуття нездужання і втоми, збільшується дратівливість. Це пояснюється дією електромагнітного поля. Батьки не повинні дозволяти своїм дітям довго сидіти біля телевізора. Здоров’я дитини багато в чому залежить від його способу життя. Фахівці стверджують, що чим більше часу діти проводять за переглядом різних телешоу і фільмів, тим гіршими стають їх когнітивні і розумові здібності. Людина перестає думати, так як його увага поглинена телеекраном і засобами масової інформації.

Телебачення є потужним засобом маніпуляції людською свідомістю. Розумова активність переходить у пасивний стан підвищеної вразливості, що подібно до гіпнозу. Самий помітний вплив телевізор впливає на психіку дорослих і дітей. Це проявляється в зміні емоційного наповнення інформаційного матеріалу. Наприклад, коли комедія змінюється сумним драматичним фільмом або зведенням новин. В такому стані людина не може адекватно оцінювати навколишню його реальність. Збільшується ймовірність розвитку психічних розладів. Люди стають дуже чутливими і нервовими.

Телевізор може чинити негативний вплив на працездатність чоловіків і жінок, крім того, він викликає порушення в діяльності серцево-судинної системи. Статичну електрику, виходить від телеекрану, змінює природне поле в приміщенні, збиваючи природні біоритми людського організму. Експерти вважають, що потяг до телебачення з’являється у людей через вродженого дослідницького рефлексу. Для нормального розвитку дітям необхідно більше спілкуватися з однолітками і менше часу проводити за технологічними пристроями.