7 симптомів, що свідчать про початок апендициту

Хоча хірургічна операція у зв’язку з апендицитом вважається однією з найбільш простих, це стан ні в якому разі не можна запускати, так як в противному випадку пацієнту загрожує гнійний перитоніт і навіть смерть. Ось 7 симптомів, що свідчать про початок апендициту, якщо вони виникають одночасно.

Біль в животі. Один з перших і найголовніших симптомів апендициту. Дана біль є гострою, що стріляє, вона з’являється в правій нижній частині живота. Зазвичай біль виникає в області пупка і погіршується протягом 6-24 годин.

Набряк живота. Набряк живота укупі з гострою що стріляє болем в животі може свідчити про гострому апендициті, який вимагає невідкладної хірургічної операції.

Блювота. Симптоми апендициту схожі на ознаки шлункового грипу. Однак коли блювота супроводжується болем у животі, особливо в нижній правій його частині, а також не проходить через якийсь тривалий час, це може свідчити про апендициті.

Нудота. Є симптомом багатьох хвороб, так що ставити діагноз на основі однієї лише нудоти неможливо. Але якщо вона супроводжується блюванням і болем у животі, а через деякий час вам не стає краще, то необхідно терміново звернутися до лікаря.

Втрата апетиту. Якщо ви перестали відчувати почуття голоду з незрозумілих причин, і у вас є симптоми, названі вище, це також може свідчити про апендициті.

Зміни в роботі кишечнику. Оскільки апендицит дуже схожий на інші проблеми зі шлунком, ви можете страждати від запору або діареї. Однак вам необхідно відвідати лікаря відразу ж після того, як ці проблеми з шлунком будуть поєднуватися з іншими симптомами, названими вище.

Спазми в шлунку. Шлункові спазми також є ознакою апендициту лише в тому випадку, коли співпадають з іншими симптомами. Ці спазми зазвичай виникають незабаром після появи болю в животі, і вам не потрібно чекати виникнення всіх ознак. Пам’ятайте, що болі посилюються з часом, і будь-яке зволікання може обернутися розривів апендикса, гнійним перитонітом і смертю.