Прості поради краси: освіжаюча маска для обличчя

Прагнучи поліпшити колір і стан шкіри обличчя, багато жінок звертаються в салони краси. Ті ж, хто любить природні компоненти, як правило, вважають за краще освіжаючі маски для обличчя в домашніх умовах.
Натуральні інгредієнти посилюють обмінні процеси в клітинах шкіри, покращуючи колір обличчя і уповільнюючи старіння. Ці маски наносять тільки на чисту шкіру хвилин на 15-20, уникаючи попадання на шкіру навколо очей, для неї потрібні особливі суміші. Після використання маски шкіра деякий час залишається вразливою до впливів навколишнього середовища, тому протягом декількох годин краще не виходити на вулицю.
В даний час немає труднощів з придбанням будь-яких складових частин, і маска для обличчя в домашніх умовах може і повинна бути приготовлена безпосередньо перед вживанням, при зберіганні інтенсивність її впливу зменшується або зникає зовсім. У якості складових частин можна використовувати ягоди, овочі і фрукти, зелень, молочні продукти, крупи. Навіть звичайне реп’яхову олію для шкіри обличчя дуже корисно, хоча і більш відоме як засіб, що відновлює здоров’я волосся. Утримуючи протеїн, дубильні речовини, інулін, вітаміни, воно сприяє омолодженню і регенерації шкіри, уповільнює утворення зморшок.
Освіжаюча маска для пружності шкіри обличчя
Можна також використовувати ефірну олію для пружності шкіри і придбання здорового кольору обличчя. Для жирної шкіри фахівці рекомендують лимонне, мандаринове, кедрова, гвоздикове масло. Для сухої шкіри підійде масло жасмину. Ромашки, мирта, сандалового дерева. Зробити таку маску зовсім просто. Беремо пару столових ложок молока, йогурту без добавок або вершків і додаємо кілька крапель обраного масла. Ці маски використовують і тоді, коли потрібно відновлення шкіри обличчя після тривалої спеки, холодів або тривалої хвороби. У такому випадку їх потрібно наносити регулярно протягом трьох-чотирьох місяців.
Рецепти приготування освіжаючих масок
Деякі конкретні освіжаючі маски для обличчя в домашніх умовах.
• Для приготування індійської маски змішують 2 ст. л. молока з чайною ложкою меду, п’ятьма краплями кардамону і половинкою чайної ложки солі.
• Маску з маслом м’яти можна отримати, змішавши сорок грамів окропу з трьома столовими ложками подрібнених вівсяних пластівців і краплею ефірної олії м’яти.
• Бананово-молочну маску можна приготувати, розім’явши половину банана і змішавши отриману масу з чайною ложкою молока.
• З давніх-давен популярна в нашій країні проста картопляна маска. Середню картоплину варять в шкірці, очищають, розминають і змішують з одним жовтком і 2 ст. л. гарячого молока. Наносити в теплому вигляді.