Розумові здібності жінок підвищує регулярний секс

До такого висновку дослідники з Університету Макгілла прийшли в ході експерименту за участю 78 гетеросексуальних жінок у віці до 30 років. Автори роботи спочатку дізнавалися у випробовуваних, як часто вони займаються сексом, а потім пропонували їм виконати ряд тестів, повідомляє наукове видання Archives of Sexual Behaviour.

В результаті з’ясувалося, що дами, які вели активне статеве життя краще запам’ятовували слова, ніж ті, хто не міг похвалитися великою кількістю інтиму. Однак якщо жінок просили запам’ятати якісь зображення, то результати в обох групах були приблизно однаковими.

Похожее изображение

Фахівці припустили, що частий секс якимось чином стимулює роботу гіпокампу — лімбічної системи головного мозку, що бере участь в роботі пам’яті і цілеспрямованої уваги. Дослідники пояснюють, що статева близькість, як і будь-яка інша фізична активність, сприяє поліпшенню кровопостачання всіх органів — в тому числі, і мозку.

Втім, вчені не претендують на наукову серйозність зроблених висновків, так як вибірка, на якій проводилося дослідження, занадто мала. Автори роботи відзначають, що в подальшому планують вивчити, чи пов’язана якось робота гіпокампу жінки з можливістю досягнення оргазму.