Яка каша найнебезпечніша для здоров’я

Каша — універсальний продукт, який допомагає вгамувати голод і залишатися не тільки ситим, а й здоровим. Але, не всі каші однаково корисні для здоров’я. Все про шкоду манної каші і чи можна її вживати читайте в нашій статті.

Шкода манки для здоров’я

1. Наявність глютену. Шкода манної каші в тому, що в ній міститься достатня кількість глютену, який може перешкодити нормальній роботі кишечника і порушити обмін речовин.

2. Відсутність корисних речовин . Шкода манки для здоровь я в тому, що при її приготуванні обробляють пшеницю, і всі корисні властивості миттєво йдуть. Деякі фахівці навіть не відносять манну кашу в загін круп, а вважають її відходами.

3. Виводить кальцій. Шкода манної каші як для дорослих, так і для дітей в тому, що її надмірне вживання призводить до вимивання кальцію з організму. В такому випадку, кістки стають більш крихкими і можна легко травмуватися.

4. Високий вміст крохмалю . Справа в тому, що в манці міститься дуже багато крохмалю, який дуже небезпечний для здоров’я дітей і дорослих. Крохмаль може привести до захворювань дихальної системи і хронічного кашлю.

5. Приводить до ожиріння. Шкода манної каші в тому, що вона містить багато цукру і простих вуглеводів. Регулярне вживання манної каші може привести до набору зайвої ваги, позбутися якого важко.

Фахівці стверджують, що саме манна каша сама небезпечна для здоров’я, особливо для маленьких діток. Тому, постарайтеся обмежити її вживання і будьте здорові!