Цей популярний напій особливо корисний для здоров’я зубів

Міфи про чай розвінчано: чому всім потрібно пити цей напій?

Останнім часом все більше продуктів, які раніше вважалися небезпечними для нашого організму, знаходять своє виправдання, а міфи про них розвіюються.До лав таких п родуктов потрапив чорний і зелений чаї.

Вчені, що займаються вивченням стоматологічних проблем, прийшли до висновків, що не так страшні чорний і зелений чаї, як було прийнято вважати раніше. І все, що говорилося про шкоду цих напоїв — не більше ніж міф.

Якщо раніше йшлося про те, що чорний чай небезпечний через наявність в ньому танінів, які негативно впливають на емаль зубів, зафарбовуючи її в темний колір, то зараз вже йдеться про корисні його властивості для зубів. Так, запевняють вчені, чорний чай допомагає підтримувати здоров’я зубів протягом багатьох і багатьох років. А вся справа в корисних речовинах, які захищають зуби від впливу небезпечних бактерій, що роз’їдають емаль зубів і викликають карієс і проблеми з яснами. Виявляється, чорний чай дуже ефективний у боротьбі проти стрептококів і лактобацил. Ще одним небезпечним для організму небезпечною властивістю чорного чаю була наявність в цьому напої великої кількості магнію, надлишок якого може бути небезпечним для здоров’я організму людини в цілому. Однак і цей міф був розвіяний. Вчені-стоматологи кажуть, що в сучасному світі дуже багато різних стресів, які згубно впливають на засвоєння цього важливого для нервової, і не тільки нервової, системи. Тобто ризик «перебрати» магнію за допомогою чаю мізерно малий.

Реабілітації також піддався і зелений чай. Стверджується, що цей напій з Піднебесної є відмінним профілактичним засобом від появи неприємного запаху в роті, особливо, якщо причиною цього є мікроорганізми.

Виходячи з цього, можна сміливо сказати: Не бійся пити чай і отримуй від процесу чаювання задоволення. А зубам і ротовій порожнині від цього напою ніякої шкоди не буде!