15 блискучих винаходів, які можуть значно покращити життя людства

Щороку з’являється величезна кількість всіляких гаджетів і девайсів, здатні зробити наше життя ще приємніше і простіше. Ось і в новому огляді автором були зібрані саме такі пристрої, що з’явилися порівняно недавно і здатні зробити життя будь-якої людини набагато простіше і, що ще важливіше, — приємніше.

 

1. Лампочка, що ширяє в повітрі

 

 

Літаюча лампочка «Flyte».

Літаюча лампочка «Flyte».

 


Унікальна світлодіодна лампочка, розроблена Симоном Морісом в Швеції, яка буквально ширяє і обертається в повітрі над власною дерев’яної підставкою. Секрет цього пристрою під час протилежних магнітах, один з яких знаходиться в цоколі лампи, а другий в дерев’яній підставці. Саме вони і дозволяють лампі парити. Крім того в цоколі лампочки є індивідуальне зарядний пристрій, який не тільки дозволяє їй горіти, але і заряджати мобільні пристрої. Виробник запевняє, що дана лампа може працювати більше двадцяти років.

2. Складаний велосипедний шолом

 

 

Велосипедний шолом Morpher.

Велосипедний шолом Morpher.

Незважаючи на величезну кількість ДТП за участю велосипедистів, водії двоколісних коней не надто піклуються про свою безпеку і рідко носять шоломи. Така поведінка велосипедистів може бути пов’язано з тим, що основна маса шоломів занадто громіздкі і не поміщаються в рюкзаки або сумки. Вирішити дану проблему і подбає про безпеку людей, що пересуваються на велосипедах, допоможе компактний шолом Morpher, який легко складається і поміститься навіть в невелику сумку.

3. Кросівки з автоматичною шнурівкою

 

 

Кросівки з автошнуровкой Nike HyperAdapt 1.0.

Кросівки з автошнуровкой Nike HyperAdapt 1.0.

 


Кросівки з автоматичною шнурівкою, як у другій частині фільму «Назад в майбутнє» — тепер існують насправді. Компанія Nike спільно з Тинкер Хетфілдом, який придумав футуристичну взуття для фільму, створили стильні та унікальні кросівки для повсякденного носіння. Футуристична взуття обладнана датчиками, які аналізують вага, розмір ступні, положення ніг і тиск. Виходячи з цих даних, за допомогою вбудованих ультразвукових моторчиков, шківів і тросів здійснюється оптимальний шнурівка.

4. Шолом віртуальної реальності

 

 

Шолом віртуальної реальності Sony PlayStation VR.

Шолом віртуальної реальності Sony PlayStation VR.

Шолом, що дозволяє всім бажаючим поринути в світ віртуальної реальності і відкриває нові горизонти для самих вибагливих геймерів. Незважаючи на величезну конкуренцію в сфері VR-технологій, шолом компанії Sony завдяки своїй доступною ціною і здатності адаптуватися до пристроїв з різними технічними характеристиками, був визнаний одним з кращих винаходів 2016 року.

5. Інгалятор для лікувальної марихуани

 

 

Інгалятор для медичної марихуани Hmbldt Vape Pens.

Інгалятор для медичної марихуани Hmbldt Vape Pens.

Компанія Hmbldt недавно випустила на ринок чотири види інгаляторів, що працюють за принципом електронних сигарет, з найбільш ефективними сумішами на основі марихуани, які допоможуть людям впоратися з безсонням, головним болем, депресією, тривогою і різними болями.

6. Розумний будильник

 

 

Будильник Hello Sense.

Будильник Hello Sense.

 


Унікальний будильник, створений не для того, щоб вирвати свого власника з обіймів Морфея, а щоб створити ідеальні умови для здорового сну. Пристрій аналізує і оповіщає свого власника про вологості, температури і освітленості спальні, допомагаючи створити ідеальні умови для міцного і комфортного сну. Крім того, будильник розпізнає різні фази сну, щоб розбудити свого володаря в самий відповідний момент.

7. Сферичні шини

 

 

Сферичні шини Goodyear Eagle-360.

Сферичні шини Goodyear Eagle-360.

 


Концепт унікальних шин майбутнього, виконаних у формі кулі і здатних обертатися на 360 градусів, що дозволить значно поліпшити маневреність автомобіля, легше входити в повороти і паркуватися. Крім того, унікальний склад шин зробить їх максимально зносостійкими і дозволить адаптуватися до погодних умов.

8. Посуд для людей з когнітивними порушеннями

 

 

Набір посуду для людей з хворобою Альцгеймера Eatwell.

Набір посуду для людей з хворобою Альцгеймера Eatwell.

 

Реклама

 


Набір посуду Eatwell складається з усього необхідного для повноцінного прийому їжі і призначений для людей, які страждають на хворобу Альцгеймера, когнітивними порушеннями або захворюваннями рухового апарату. Дизайн ложок, підносів, кухлів, тарілок і мисок розроблений таким чином, щоб люди з когнітивними порушеннями могли повноцінно харчуватися, не проливаючи і не розсипаючи вміст посуду.

9. Безконтактний цифровий термометр

 

 

Безконтактний градусник Arc InstaTemp.

Безконтактний градусник Arc InstaTemp.

 


Змусити дитину посидіти кілька хвилин спокійно з термометром, щоб він не зісковзнув або чого гірше не розбився, як буває з ртутними градусником — дуже нелегко. Вирішити проблему раз і назавжди допоможе унікальне цифрове пристрій Arc InstaTemp, здатне визначати температуру тіла на відстані 2,5 сантиметрів буквально за кілька секунд.

10. Біонічний дитячий протез

 

 

Дитячий ігровий протез IKO.

Дитячий ігровий протез IKO.

 


Вчені Університету Умеа спільно з компанією LEGO створили унікальний дитячий протез, який поєднав у собі фантазії і реальність. Так, крім стандартної кістеподобной насадки, дитина використовує протез зможе самостійно сконструювати бажану насадку-інструмент або зброю, яке, безсумнівно, підніме носію протеза настрій і дозволить перетворитися на справжнього супергероя.

11. Персональний очищувач повітря

 

 

Компактний освіжувач повітря Wynd.

Компактний освіжувач повітря Wynd.

 


Портативний очищувач повітря, який можна завжди носити з собою, фільтруючи повітря в офісі, авто або будинку. Управляти пристроєм, змінювати режими і стежити за станом фільтрів можна за допомогою мобільного додатку. Варто відзначити, що крім очищення повітря, пристрій Wynd обладнано трекером, які аналізують якість повітря, яким ми дихаємо в перебігу дня.

12. Пластир від комарів

 

 

Пластир від комарів Kite Patch.

Пластир від комарів Kite Patch.

Антимоскітна пластир, здатний зробити будь-яку людину абсолютно невидимим для комарів. Невелика наклейка Kite Patch клеїться на тіло або одяг і повністю нейтралізувати запах вуглекислого газу, що виділяється людиною, який власне і приваблює комах. Пластир нетоксичний і здатний захищати від укусів протягом 48 годин. Творці запевняють, що такі наклейки здатні захистити людство від малярії та інших недуг, переносниками яких є москіти.

13. Одноразові батареї для смартфонів

 

 

Одноразові акумулятори Mini Power.

Одноразові акумулятори Mini Power.

Крихітні одноразові акумулятори в картонній оболонці, здатні зарядити мобільний пристрій на два, чотири чи шість годин, після чого пристрій можна просто викинути. Акумулятори зроблені з биоразлагаемого матеріалу, що робить пристрій не тільки екологічним, але і дозволяє істотно заощадити на упаковці.

14. Плаваючий відро для сміття

 

 

Seabin - відро для сміття для океану.

Seabin — відро для сміття для океану.

 


Австралійські серфери Ендрю Тертон і Піт Сеглінскі створили унікальне плаваюче відро для сміття, яке притягує і збирає пластикові пляшки, поліетилен, масло, паливо, миючі засоби та інше сміття, що плаває в океані. Установка подібних відер близько пляжів і пристаней дозволять очистити океан від сміття і зберегти екосистему.

15. Їстівна ємність від води

 

 

Ooho - вода, яку можна з'їсти.

Ooho — вода, яку можна з’їсти.

Ємність для води, зроблена на основі морських водоростей, що набагато дешевше і екологічніше пластика. Гелевидні мішечки виведуть споживання рідини на новий рівень і дозволять в буквальному сенсі є воду.