Які продукти рекомендують щодня вживати в холоди

В холоду фахівці рекомендують щодня вживати цільнозернові каші і кисломолочні продукти, щоб зміцнити імунітет і зігріти організм.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька.

Натуральні кисломолочні продукти, за словами фахівця, позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт, а від нього багато в чому і залежить імунітет. Сучасний медики, спираючись на дані численних досліджень, рекомендують пити кефір або «живі» йогурти для того, щоб уберегтися від хвороби, щоб прискорити одужання і налагодити роботу організму.

«Доведено, що пробіотики зменшують грипозні симптоми: температуру, кашель і нежить. Але, важливо пам’ятати, що не всі кисломолочні продукти однаково корисні.Тому завжди уважно читайте етикетки і звертайте увагу на термін придатності.Запам’ятайте: чим він коротший, там продукт «натуральніше». Якщо є можливість самому сквашувати кефір або кисле молоко — краще не шкодувати часу і сил. Це ж стосується і йогуртів — робити їх самостійно з закваски дуже просто, при цьому ви можете додати до цього продукту будь інгредієнт на ваш розсуд — морожені ягоди, сезонні фрукти, карамель, мед і так далі »- говорить експерт.

Не менш корисні в морозну погоду каші — вони надовго забезпечують організм енергією, зігрівають під час тривалого перебування на холоді. Це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів, особливо селену і цинку, яких дуже мало в інших продуктах. Але варто пам’ятати, що це справедливо тільки для каш з цільного зерна. Крім уже перерахованих достоїнств, в таких зернових багато клітковини, а завдяки цьому підвищується опірність організму. Особливо сильними протигрипозними властивостями володіють вівсянка і ячмінь.