Кашель може бути симптомом важких захворювань

У більшості випадків кашель виникає внаслідок подразнення слизової оболонки дихальних шляхів. Причинами появи кашлю можуть бути частинки пилу, що випадково потрапили в ніс або горло, застуда або грип. Мимовільні форсовані видихи, обумовлені наявністю подразника на слизовій оболонці, можна лікувати за допомогою різних медикаментів. Протизапальну, а також відхаркувальну дію надає синекод сироп, крім того, даний засіб покращує оксигенацію крові.

Фахівці стверджують, що запалення слизової оболонки трахеї, бронхів і гортані призводить до появи кашлю. Іноді рефлекторні захисні реакції організму є симптомом складних захворювань. Відкашлювання допомагає людині очистити бронхи від чужорідних тіл і патогенних речовин. Поштовхоподібні видихи можуть з’являтися під впливом навколишнього середовища. Забруднене повітря сприяє накопиченню в легенях шкідливих компонентів, що подразнюють слизову оболонку дихальних шляхів.

У деяких випадках кашель свідчить про наявність конкретного захворювання. Інфекції та віруси, що потрапляють всередину людського організму, призводять до виникнення запалень не тільки горла, але і носа. При застуді або грипі кашель зберігається 2-3 тижні. Хронічна форма кашлю найчастіше спостерігається у пацієнтів, які мають бронхіальну астму. Наявність шкідливих звичок також може стати причиною появи кашлю. Сигаретний дим, в якому містяться подразнюють слизову оболонку речовини, що негативно впливає на здоров’я людей, викликаючи неприємні відчуття і дискомфорт. Збільшується ймовірність розвитку набряку гортані й нападів задухи.

Гострий кашель спостерігається у пацієнтів, які мають вірусні інфекції або серцеві патології. Постійний кашель вважається характерною ознакою хронічного бронхіту. Дане захворювання викликає у людини появу задишки та утруднення дихання. Іноді кашель є першим симптомом, що свідчить про ракових хворобах дихальних шляхів. Маленькі діти схильні до високого ризику розвитку психогенного кашлю, виникнення якого обумовлено стресом і тривогою.