Стрес на роботі підвищує ймовірність передчасної смерті

Якщо ви регулярно відчуваєте стрес на робочому місці, це може бути чревате розвитком різних захворювань і навіть підвищенням ризику ранньої смерті, попереджають вчені з Університету Індіани.

Вивчивши 2363 людей у віці 60 років на протязі 7 років, фахівці зробили висновок, що люди, робота яких пов’язана з високим рівнем психологічного та емоційного напруження, мають на 34% вищу ймовірність передчасної смерті в порівнянні з людьми, робота яких не має на увазі стресу.Експерти також виявили, що люди з більш високим ступенем контролю над своєю роботою, як правило, відчувають напругу, яка може бути корисним для здоров’я. Отримані дані свідчать про те, що стресова робота має виражені негативні наслідки для здоров’я працівників, коли вони мають низький рівень свободи в процесі прийняття рішень, в той час стресові робочі місця можуть бути корисними для здоров’я працівників, якщо вони мають свободу в прийнятті рішень. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, фахівці радять роботодавцям дозволяти працівникам встановлювати свої власні цілі, графіки та пріоритети в прийнятті рішень.

Нове дослідження підкреслює переваги «крафтового роботи» — щодо нового явища, яке дозволяє співробітникам формувати і перепроектувати свою роботу, щоб зробити її більш значущою і більш корисною для себе.