«Золотий грамофон 2016»: печаль російської естради (відео)

Як завжди в кінці року, в Москві відбулася чергова церемонія вручення музичних премій «Русского радио» — «Золотий грамофон 2016». Дійство стає все більш помпезним, і на цей раз тривало майже 6 годин. З урахуванням того, що проходило воно в величезному «Олімпійському», жарти ведучих про спальники, «тормозки» з їжею і сечовий міхур сприймалися присутніми без особливого ентузіазму. Але повернемося до музики.

Ленінград «ЛаБут»

І у кожного буде свій грамофон.

Отже, на XXI церемонію злетівся весь «колір» російського шоу-бізу: Філіп Кіркоров, Сергій Лазарєв, Валерій Меладзе, Стас Михайлов, Artik & Asti, Юліанна Караулова, групи Uma2rman і Serebro, Наргиз, Нюша, Микола Басков, Григорій Лепс, Єва Польна, Діма Білан, якась нова група Queens, складена з колишніх учасниць «ВІА Гри» і «повністю від неї відрізняється», як дотепно зауважив Ургант.

Грамофон-01.jpg
До церемонії артисти підготували оригінальні костюми.

Виступали з різним ступенем успіху також Джиган, Микола Расторгуєв і «Любе» з двома нехуденькімі мужиками, представленими як «офіцери групи« Альфа ».Співали не поступаються їм в комплекції Ірина Дубцова і Лоліта, «рокер» Денис Майданів, Єгор Крід, «made in Russia» Ірина Аллегрова, Стас Костюшкін (A-Dessa), Митя Фомін, Денис Клявер, Саті Казанова, Олексій Воробйов, Віка Дайнеко , Мот і Бьянка, «Те100стерон», Зара, Burito, DJ Smash і «Моя Мішель». Відзначилися і широко відомі у вузьких колах Марія Вебер, Ханна, Олена Північ і Loc-Dog.Відкривала церемонію група «Ленінград» зі своїми «лабутенах», не гребують попсової тусовки, а закривала — сама «примадонна», майже дійство своєю присутністю і навіть заспівала під завісу пару пісеньок. «Українська» делегація була укомплектована Ані Лорак і ялинкою за підтримки Loboda і Alekseev.

Грамофон-03 (Ленінград) .jpg

«ЛаБут» вже з новою вокалісткою. Без чудових штанів.

Треба зауважити, що за 21 рік «Русское радио» щедро розповсюдило «серед мешканців нашого ЖЕКу» понад 500 преміальних грамофонів. Однак цього разу призів вистачило далеко не всім. Обділені нагородами, само собою, на церемонію не приїхали. Че там робити, питається, якщо немає премії? Розвести вдалося тільки Валеру Меладзе, який, виступивши і отримавши лише почесну грамоту, пішов за лаштунки з розгубленою посмішкою, обізвавши грамофон «залізякою». «… І путівка на Валаам» — проводив його контрольним Дмитро Нагієв.

Грамофон-15 (Лепс) .jpg

У Григорія Лепса виникли принципові розбіжності з фонограмою.

Ніякої фанери гуми!

Перед стартом помпезного стадіонного дійства строгий голос звідкись зверху попередив глядачів: «Ніякої жувальної гуми! Йде зйомка! »Строгості, втім, цим і обмежилися, бо відкривала церемонію група« Ленінград »устами нової вокалістки почала з ходу матюкатися прямо зі сцени. Ну да все ж адже ці слова вже чули, тому похитали головами, та й проковтнули. Ситуація нагадала мені російське кіно, де в титрах перед початком дбайливо пишуть щось типу: «Обережно! У картині демонструються сцени куріння! »Після чого там весь фільм бухають і матюкаються.Але ці моменти на думку пральні тамтешнього міністерства культури ні дорослим, ні дітям не страшні. Головне, щоб не курили!

Ані Лорак «Стримай моє серце»

Загалом, довго чи коротко, а на сцені з’явився Гриша Лепс, який, посилено пріючи і жорстко не потрапляючи у фонограму, здолав таки цілих три номери. З «Ленінградом» (добре хоч, що співали «Термінатора», а не «День народження»), сольний та дуетом з Ані Лорак. Після чого пішов під прохання Урганта до глядачам не аплодувати, адже «Григорій реагує на шум і може знову повернутися».

Грамофон-13 (Шнур труїть клопів) .jpg

Санітарна обробка сцени, або Вигнання бісів.

«Стоїмо, бакланів …»

Треба сказати, що ідея розмістити провідних прямо в залі, в гущі народних мас, нехай і найбільш «віп», виявилася тупиковою — виконавці не могли відшукати їх після виступів навіть очима, а представники глядацького бомонду бродили перед камерою, яка знімає репризи «іскрометних» конферансьє , ніж безнадійно псували картинку. «Вже йдете? До побачення! — Проводжав Нагієв чергову парочку, гордо продефілювали перед працюючою камерою в бік виходу. — Ваня, в наступний раз нас посадять біля гардероба ».

Грамофон-06 (провідні) .jpg

Ургант і Нагієв ще кілька років тому здогадалися, що найсмішніше — принижувати артистів.

Відігратися Іван Ургант і Дмитро Нагієв вирішили на тих же глядачах і номінантів — мало хто в цей вечір уникнув саркастичний пасажів на свою адресу. Артистам направо і наліво роздавали «горді» прізвиська: Кабан, Карась, Кінь, Дуб, Циганська Щелепа, Кіт, Бляха. А в сторону глядачів пролунав найбільш віртуозний спіч прямо зі старту. «Ця рідина нас не дізнається», — засмутився Нагієв, вийшовши на сцену і не почувши на свою адресу оплесків.

Нюша «Цілуй»

Нюша від нього ж отримала комплімент: «Спонсор костюма співачки — магазин« Все для риболовлі ». Співачку Ханну запрошували на сцену магічним: «Крібле! Крабла!Ханна! », Який залишає сцени Олексія Воробйова похвалили, що він« рухається в правильному напрямку », ну а Лоліту схвалили лише місцями. «Яка у тебе красива ліва нога!» — Захоплено Нагієв. — «Не дуже товста?» — Заусміхалася та. — «Дуже!» — Злорадно відрізав ведучий. «Просто я ходячий ферогам», — безуспішно виправдовувалася Лола, маючи на увазі, очевидно «феромони». На тому й розійшлися.

Грамофон-04 (Лоліта) .jpg

Лоліта — «ходячий ферогам»

«Цей вечір стане незабутнім для всіх нас»

Тим часом, шоу набирало обертів. Перед глядачами виступив Loc-Dog — «кумир мільйонів», як його любовно охрестив Ургант. Слідом на сцені, як помітили акушери-провідні, «здалася головка» групи Queens, що складалася з колишніх вокалісток «ВІА Гри». У числі небагатьох непогано виступив Burito ( «Мегахіт»), якого потім запевняла у своїй «ікстренней любові» представниця фірми Constant Delight. Тим часом, продукцію компанії — професійну косметику для волосся — від душі хвалив лисий як коліно Нагієв.

Це цікаво:   У мережі показали на що здатний новий БТР для ЗСУ (ВІДЕО)

Грамофон-09 (Queens) .jpg

Жодного разу не «ВІА Гра»

Дениса Клявер провідні зустріли бадьорить привітанням: «У кожного свій Клявер в шафі». А Лободу — народної «мудрістю»: «Лобода-Лобода, прикрашає мужика Лобода». Неабияк погрузневшій Ігор Саруханов, поступився сцену Наргиз в досить дивному вбранні і Стасу Костюшкін — взагалі без нього. Після «Карася» Меладзе співав Митя «Бляха» Фомін. На сцені відзначилися також Alekssev і повторно Ані Лорак, яку в Росії вперто називають Ганнусею.

Грамофон-12 (Звєрєв) .jpg

Звєрєв давно на церемонії не співає, але стійко приходить «вигуляти» чергову корону

Виступили Юліанна Караулова, Єва Польна, Єгор Крід, Діма Білан, Зара і Ялинка, у якій замість «дулькою» на голові виросла ціла хитромудра конструкція. Керувати нею було, судячи з усього, непросто — і артистка мало не вибила собі зуби власним мікрофоном. З приводу дівчат з групи Serebro і жартувати не треба було — в безглуздих костюмах з обійнятими серебрянкой головами, вони безмовно волали до співчуття та розуміння.

Loboda «До біса любов»

Зате Стас Михайлов відчував себе прекрасно і на звернення «дорогою Стас!» Гордо відповів: «Та вже, недешевий!» Як завжди пафосно виступали Кіркоров і Басков, а ось Льоші Воробйову виступити після номера зовсім не дали, завбачливо відключивши мікрофон. Мабуть, свіжі ще спогади про не цілком цензурному «спічі» артиста на «Євробаченні».

Грамофон-05 (Філя) .jpg

Філе грамофони вже нікуди складати. Вони втратили свою початкову сакральну цінність, і співак тепер їх просто роздаровує

Весь цей час на заднику демонструвалися дивні футуристичні бачення з кіберчеловечкамі і черепами, що мали до того, що відбувається досить опосередковане відношення. Хоча, як знати …

Грамофон-14 (Футуризм) .jpg

Від екрану на задньому плані сцени чітко тхнуло сіркою

Радіо «Русский марш»

Під завісу провідні завзято запропонували перейменувати «Русское радио» в «Русский марш» — відверто фашистську хід, що проходить щорічно в найбільших містах Росії. Ну а апофеозом і фінальним акордом церемонії стала худенька, немов недоїдають, Алла Борисівна, з душею заспівала пісеньку про копієчку. Особливо пікантним вкрапленням в жалісний текст стала до болю знайома всім росіянам фраза: «Ви тримайтеся там!», Ну а рефреном прозвучало звичне вже артистам: «Дай! Дай! Дай! »

Пугачова «Копеечка»

В оточенні оскаженіло захищала її від невидимих терористів охорони співачка пішла, а шоу — ух! — Завершилося. І пообіцяв тривати. Через рік, коли добре забудеться все, що відбувалося в цей раз. Хоча не будемо забувати, що всі хвилюючі моменти епічно дійства жителям Росії ще тільки належить спостерігати в ефірі Першого каналу напередодні Нового року. Приємного перегляду!