Генетична мутація може стати причиною появи потягу до жирної їжі

Ініціатори комплексних спостережень заявили, що генетична мутація може стати причиною появи тяги до вживання жирних продуктів.

Такий висновок науковці зробили після здійснення декількох експериментів. Фахівці стверджують, що нерідко представники слабкої і сильної статі, які страждають на ожиріння, не можуть встояти перед жирними стравами. Нейробіологи вважають, що певні генетичні мутації сприяють появі потягу до вживання калорійних інгредієнтів.

Нові дослідження здійснювалися з ініціативи співробітників з Кембриджського університету. Медики зафіксували, що зміни в діяльності спадкового речовини під назвою MC4R призводять до розвитку залежності від споживання жирних страв. Гладкі люди з мутантним геном їдять в 2 рази більше висококалорійних інгредієнтів, ніж худі хлопці і дівчата.

Незабаром науковці приступлять до реалізації додаткових випробувань, головною метою яких стане пошук ефективних лікарських засобів від ожиріння.