За день після «принцеси Леї» померла її славетна мати

Буквально через день після смерті актриси Керрі Фішер – принцеси Леї з «Зоряних воєн», учора, 28 грудня, померла її мати, відома акторка кіно, співачка Деббі Рейнольдс. На час смерті їй було 84 роки.

Про смерть Деббі Рейнольдс повідомив її син і брат покійної Керрі Тодд.

Рейнольдс померла від гострого інсульту. За словами Тодда, за годину до смерті вона говорила з ним про Керрі. «Я так сумую за нею, я хочу бути з Керрі», — сказала Деббі про доньку, яка померла за день до неї.

Мері Френсіс Рейнольдс народилася 1 квітня 1932 року в місті Ель-Пасо в Техасі. У кіно Рейнольдс в основному знімалася в комедіях, найвідомішою з них стала «Ті, що співають під дощем». Її успішними кіноролями також є Моллі Браун в екранізації однойменного мюзиклу «Непотоплювана Моллі Браун» (1964), яка принесла їй номінацію на «Оскар», сестра Енн в «Співаючій чорниці» (1966) і Барбара Хармон в «Розлученні по-американськи» (1967).

Рейнольдс була виконавицею славетного хіта «Tammy», який у 1957 році протягом п’яти тижнів займав першу позицію в «Billboard pop charts». Також відомі її композиції «A Very Special Love» в 1958 році і «I Am That Easy to Forget» в 1959 році.

У 1969 році Рейнольдс стала ведучою власного однойменного телевізійного шоу, за роль в якому в 1970 році вона була номінована на «Золотий глобус». Незважаючи на це рік по тому шоу закрили. Вдруге на «Золотий глобус» її номінували в 1996 році за роль Беатріс Гаррісон в фільмі «Мати».

З 1999 по 2006 рік Рейнольдс виконувала роль Боббі Адлер, мати Грейс, в телесеріалі «Уїлл і Грейс». Вона також зіграла роль Агати Кромвелл в ряді телевізійних диснеївських фільмів «Місто Гелловін».

У листопаді 2006 року актриса отримала нагороду «За досягнення всього життя» в каліфорнійському університеті Чепмен, а в травні 2007 року вона була удостоєна почесної премії доктора гуманітарних наук в Невадском університеті. В січні 2015 року Рейнольдс буде вручена почесна премія Гільдії кіноакторів США за життєвий внесок у світове кіномистецтво.

Деббі Рейнольдс тричі була заміжня. В 1955 році вона вийшла заміж за співака Едді Фішером, від якого народила дочку Керрі і сина Тодда. Вони розлучилися в 1959 році після гучного скандалу, пов’язаного з романом Фішера і Елізабет Тейлор.