Вживання цих ягід може стати ефективною профілактикою раку шкіри

Ці речовини не тільки перешкоджають утворенню пухлинних скупчень, але і борються зі старінням – до такого висновку прийшли дослідники з Іспанії, пише healthinfo.

Представники науки і раніше виявляли інтерес до біоактивним компонентів винограду, що надають благотворний вплив на стан шкіри. В цей раз дослідження, проведене фахівцями з Іспанської національної дослідницької ради спільно з ученими з Університету Барселони, підтвердило, що містяться у винограді флавоноїди сприяють захисту шкіри від розвитку негативних процесів, викликаних дією УФ-променів.

«Ми отримали обнадійливі результати, які повинні бути прийняті до уваги при розробці нових продуктів для захисту шкіри», — зазначили автори роботи.

За словами клініцистів, до цих пір було не дуже зрозуміло, як діють на клітини сполуки винограду. У своєму розслідуванні іспанські біологи змогли простежити механізм впливу флавоноїдів винограду на активні форми кисню, які ушкоджують клітини шкіри.

«Ультрафіолетові промені активують кисневі компоненти, які викликають молекулярне окислення, — відбувається стимуляція певних реакцій і ферментів, що викликає смерть клітин. Витягнуті з винограду поліфенольні субстанції можуть нівелювати цей процес в епідермісі, подвергаемом впливу сонячної радіації», — уточнили фахівці.

Раніше виноград в силу високого рівня антиоксидантів в ньому був оголошений одним з кращих продуктів для серця.

Вчені висловилися, що в цьому плані виноград навіть перевершує ліки.