Фото Світлани Бондарчук біля меморіалу жертвам голокосту спровокував скандал

Світлана Бондарчук разом з подругою Надією Оболенцевой зараз знаходиться в Берліні на кінофестивалі. Приятельки багато гуляють по місту, ходять на екскурсії, а також відвідали меморіал жертвам голокосту, який представляє собою 2700 сірих плит різної висоти, що нагадують надгробки. Подруги зробили фото всередині меморіалу.

instagram.com/a030aa


Бондарчук і не припускала, що знімок стане причиною скандалу. Багато передплатники обрушилися на Світлану з критикою і звинуваченнями у неповазі до загиблих людей. Також деякі заявили, що розчарувалися у Світлані.

instagram.com/a030aa


«Світла! Повна втрата почуття міри! Це ще м’яко сказано! Щось дівчата ви загралися!», «Що це? Епатаж? Неусвідомленість? Бездушність? Світлана з натяжкою — органічна. А захоплена дівчина, по емоціям не усвідомлює, де знаходиться. Грубе і нетактовну фото», «Менше всього цього очікуєш від Світлани. Завжди вважала, що людина з почуттям такту, розумна. Навіщо це взагалі фотографувати», «Нічого святого», — прокоментували знімок передплатники Бондарчук(Орфографія і пунктуація авторські. — Прим. ред.).

instagram.com/a030aa


До речі, питання доречності фотографій на фоні меморіалу вже піднімав ізраїльський сатирик Шахак Шапира, який вважає, що робити селфи поруч з пам’ятником неприйнятно. Шахак створив фотопроект під назвою Yolocaust, на його сайті публікуються знімки людей з Instagram, зроблені біля меморіалу. Якщо навести курсор на фото, то його фон зміниться на кадри з німецьких концтаборів. Цікаво, чи потрапить туди фото Світлани з подругою?