Кішки породи мейн кун — все про породу

Опис породи мейн-кун

Дана порода напівдовгошерстих кішок має американське походження, так як вважають, що предки цих великих котів проживали в американському штаті Мен. Дослівний переклад назви породи позначає «Менська єнот». І ця назва не є випадковим, так як мейн-куни дійсно мають схожість з єнотами завдяки своєму забарвленню, міцному статурі і великим пишного хвоста. Тако можна взнати мейн кун цена у наших друзів.

Порода цих кішок по праву називається однією з найбільших в світі, а середня вага самців може досягати 7-12 кг. Середньостатистична кішка цієї породи важить 5-6 кілограмів. Дорослий кіт може досягати ваги до 15 кг. Цікаво, що порода мейн-кун сьогодні займає 3-е місце за популярністю в усьому світі.

Розмір кішок мейн кунРозмір кішок мейн кун

Кішки цієї породи відрізняються не тільки міцним і м’язистим тілом, а й трохи незграбною і навіть квадратної формою голови. Великі вушка у цих котів поставлені широко один від одного, а також мають невеликі «пензлика» на кінчиках.

Природа винагородила мейн-кунів зеленими або бурштиновими очима. Лапки цих кішок досить міцні. Дана порода також має шовковисту і блискучу шерсть, яка має природну неоднорідну довжину.

Забарвлення шерстки мейн-кунів може бути різноманітною. Так, зустрічаються кішки з багатьма різноманітними відтінками, виключаючи такі забарвлення:

  • абиссинская;
  • ліловий;
  • сіамську;
  • шоколадну;
  • коричневе забарвлення.

Фелинологи визнають, що кішки можуть мати білі малюнки на своєму тілі. Так, зустрічається біла шерсть на животі, на лапках, на грудях і вушках.