Як за допомогою простих яблук можна попередити рак

Італійські дослідники вважають, що якщо їсти яблука кожен день, можна захиститися від шести видів раку.

Результати дослідження, проведеного фахівцями з Університету Перуджі, опубліковані в журналі  Public Health Nutrition .

Вчені проаналізували дані, отримані в ході більш ніж 40 досліджень, присвячених зв’язку раціону харчування і онкологічних захворювань.

В результаті виявилося, що найкраще яблука захищають від раку шлунка і стравоходу, в деяких випадках знижуючи ризик майже вдвічі. Рівень захворюваності на рак легенів серед любителів яблук — на 25% нижче, араком молочної залози — в п’ять разів нижче, ніж у тих, хто рідко або взагалі не їсть цей фрукт. Крім того, яблука знижують ризик раку товстої і прямої кишки, а також раку порожнини рота.

Як вважають дослідники, настільки потужний протираковий ефект яблук пов’язаний з тим, що вони багаті флавоноїдами — рослинними пігментами, що володіють антиоксидантними властивостями.