Щоб отримати максимальну користь від зеленого чаю і не нашкодити здоров’ю, його треба пити таким способом

Дослідження показують, що завдяки корисним для нас антиоксидантів, які містить в собі зелений чай, він має ряд переваг для здоров’я. Це пов’язано з великим: від поліпшення робочої пам’яті до профілактики раку.

foto_1417345067-696x514_result

На жаль, Ви, мабуть, також чули про мінуси зеленого чаю. Наприклад, 16-річна дівчина з Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії, яка була госпіталізована з серйозним пошкодженням печінки після вживання трьох чашок трав’яного китайського чаю, який вона замовила в Інтернеті.

Тривожно? Справа, ймовірно, в тому, що ці чашки були висококонцентрованими, і здебільшого, є якісь ризики для здоров’я, пов’язані з зеленим чаєм, випливають з переусердствованія, щоб допомогти втрати ваги (як ті, які купила дівчина). Занадто великі дози трав і токсинів можуть змусити печінку перестати працювати правильно, що може привести до інфекції.

Кілька інших прикладів?
«Таніни в зеленому чаї можуть пригнічувати засвоєння заліза», говорить Майк Роусел, доктор філософії, дієтолог. Це означає, що ваше тіло може бути менш підготовленим для того, щоб засвоювати залізо з рослинних джерел, такі як боби, яйця, молочні продукти.

І якщо у вас є аутоімунне захворювання (від алергії і астми до раку, гепатиту В або С, або вірусної інфекції), можливо, Ви можете пропустити заспокійливий напій, говорить Роусел. У той час як в здоровому тілі зелений чай може стимулювати Вашу імунну систему в позитивному ключі, якщо у вас є такий розлад, то чай може тільки погіршити Ваш стан.

Насправді, користі від зеленого чаю все ж більше і вигода переважує ризики. З одного боку, в ньому міститься менше ніж в каві кофеїну, приблизно з 25 до 50 мг кофеїну на чашку, говорить Роусел. (Кава, як правило, містить від 95 до 200 міліграмів на чашку.) Звичайно, якщо Ви жадібно п’єте чай як воду, то рівень кофеїну буде занадто високим, відзначає доктор.

Так що максимальне вживання — 4 чашки чаю в день. Ця сума може допомогти з втратою ваги, не містить занадто багато кофеїну, і не повинна негативно позначитися на поглинанні заліза, каже Роусел.
І, щоб отримати максимальну віддачу від цього напою, робити те, що ви ніколи не повинні робити з випивкою: пити на голодний шлунок: «Це допоможе з поглинанням антиоксидантів,» говорить Роусел.

Джерело