Дієтологи назвали п’ять продуктів, які помилково вважаються корисними

Прихильники здорового харчування нерідко роблять помилки, вибираючи продукти, які в дійсності тільки здаються корисними. Таких продуктів не так вже й багато, але їх потрібно знати «в обличчя», тому експерти пояснили чому не варто захоплюватися ними тим, хто хоче зберегти здоров’я і прожити довге життя.

Ці небезпечні продукти спритно завуальовують під корисні:

1. Дієтична кола і інші газовані напої з позначкою «light» . Насправді в цих напоях міститься величезна кількість замінників цукру, які надають організму ще більшої шкоди, ніж звичайний цукор. Плюс до всього, вченими доведено, що після вживання дієтичної коли і простий, апетит розпалюється однаково. Та й гази, що містяться в в цих напоях абсолютно ідентично шкодять здоров’ю, а зокрема обміну речовин. Схуднути не вийде у людини, яка п’є дієтичну газовану воду, що не крути.

2. Низькокалорійні страви, що продаються в готовому вигляді. Навіть якщо на упаковці готового продукту зазначено значно скорочена кількість калорій — це не означає, що людина зможе їм наїстися. Дієтологи стверджують, що краще з’їсти меншу порцію їжі, в якій дотримана норма білків, жирів і вуглеводів, ніж поїдати без зупинки низькокалорійні страви.

3. Чіпси з овочів. Дуже часто любителі здорового харчування припускаються помилки, вважаючи, що картопляні чіпси — це шкідливо, а овочеві — корисно. У реальності, ці продукти є небезпечним для здоров’я. У них міститься рівну кількість калорій і канцерогенів, які виробляються під час смаження у величезній кількості рослинного масла. До слова, вітаміни втрачають свою силу, а замість них працюють підсилювачі смаку, додані до чіпсів у вигляді спецій і приправ.

4. Смузі. Вживання фруктового смузі допускається дієтологами в кількості не більше 200 мл в день. Все тому, що в свіжих фруктах міститься фруктоза, яка може завдати шкоди організму, якщо вживати її великими порціями. Те ж саме стосується і вживання окремо фруктів, експерти дозволяють з’їдати не більше 2 шт.в день і бажано, щоб один з них був кислим, а другий — солодким.

5. Мюслі. У цьому продукті, як і в попередньому, якщо дотримуватися порцію, немає нічого страшного. Але якщо вживати його кілька разів в день, та ще й додавати мед або цукор, то підвищений рівень глюкози в крові — це тільки початок.Ви повинні пам’ятати, що виробники додають в мюслі сироп, що складається на 90% з цукру.