5 простих способів зменшити апетит

Для позбавлення від пари зайвих кілограмів не обов’язково катувати себе складними дієтами або голодом.

Достатньо буде лише правильно харчуватися, дотримуючись ряду правил, що дозволяють знизити апетит і навіть перехитрити шлунок.

1. Потрібно більше пити

зменшити апетит

Всім давно відомо, що протягом дня потрібно випивати не менше двох літрів води. Якщо за півгодини до прийому їжі випивати стакан води, вона частково заповнить шлунок, відповідно, ви з’їсте набагато менше, ніж могли б. Іноді ми плутаємо спрагу і відчуття голоду, тому вчасно випита склянка води може допомогти впоратися з бажанням перекусити.

2. Обов’язковий сніданок

зменшити апетит

Дієтологи стверджують в один голос, що сніданок – це найважливіший прийом їжі, якщо нею знехтувати, то організм буде вимагати заповнення втрати на протязі всього дня, внаслідок чого буде з’їдено набагато більше. Сніданок повинен бути щільним, що включає в себе продукти зі складними вуглеводами і клітковиною, які забезпечують бадьорість і енергію.

3. Їсти потрібно повільно

зменшити апетит

Для обіду необхідно виділяти потрібну кількість часу, щоб приймати їжу не поспішаючи, ретельно пережовуючи.

4. Харчуйтеся часто і невеликими порціями

зменшити апетит

Дієтологи наполягають на дробовому харчуванні, що включає в себе не менше п’яти прийомів їжі за день. При цьому порції повинні бути маленькими, перекуси яблуком або кефіром теж враховуються як повноцінний прийом їжі. Для дробового харчування дуже важливо скласти повноцінний раціон, що містить необхідну кількість корисних речовин.

5. Обов’язкові фізичні навантаження

зменшити апетит

Багато вважають, що фізичні навантаження – це ще один збудник апетиту, але легке тренування, навпаки, здатна притупити почуття голоду, а також зняти нервову напругу, накопичене за день.