Складний тренд: як поєднувати червоне і рожеве

Дизайнер Яна Недзвецька пояснює , як правильно поєднувати кілька відтінків червоного кольору в одному комплекті. Візьми на замітку , адже комбінація червоного і рожевого знову на піку популярності!

Весна!
Галасливі струмки з талого снігу забирають зимову депресію , і душа просить чогось більш життєствердного , ніж сірий і чорний. Впевнена , що не мені одній в цьому сезоні запаморочила голову побачене на подіумі шовкове плаття Valentino , виконане відразу з трьох кольорів: рожевого , червоного і марсала.

Valentino весна-літо 2017Valentino весна-літо 2017

Valentino весна-літо 2017                                                             Valentino весна-літо 2017

 

Тим часом не так-то просто перемішати в одній сукні такі яскраві і соковиті кольори , адже вони самі по собі часто вселяють сумнів: а куди в цьому ходити? А з чим це надіти? А чи не занадто яскраво на тлі поки ще сірих відтінків навколишнього світу? Може бути , почекати з такими квітами до перших зелених листочків або буйного цвітіння травневих садів?

Моя відповідь — не сумніватися і не чекати! Склади самій собі свято тоді , коли хочеться , коли за вікном похмуро , а на душі сумно , і ні вітаміни , ні улюблені фільми вже не допомагають підняти настрій.

Якби сезонів десять тому мені сказали , що рожеві і червоні відтінки будуть змішувати в один образ , я б , напевно , засумнівалася. А тепер дебати про сполучуваність червоного і рожевого не змовкають вже кілька сезонів.

Вважається , що першим в цей раз наважився з’єднати відтінки червоного з рожевим в одному образі Зак Позен ( Zac Posen). Припускаю , що зграї рожевих фламінго на півдні Сардинії з їх яскравим красивим червоно-рожевим оперенням надихнули дизайнера на таке сміливе рішення. Як відомо , природа — найкращий колорист в світі.

Gucci весна-літо 2017Miu Miu весна-літо 2017

Gucci весна-літо 2017                                Miu Miu весна-літо 2017

Кейт Бланшет вибрала для одного з фестивалів як раз один з його червоно-рожевих образів.За нею потягнулися і всі інші зірки Голлівуду. Цей новий для подіумів біколор сподобався не тільки актрисам , і можна з упевненістю сказати , що вулична мода підхопила це поєднання саме тому , що воно личить усім: і ніжним блондинкам , і яскравим брюнеткам.

У червоному кольорі читаються пристрасть і виклик , любов і драма. У тантрической символіці кольору червоний відповідає ритуалу залучення.

Рожевий колір злегка пом’якшує враження своєю чуттєвістю , відсилає нас до спогадів дитинства і рожевим платтячка улюблених Барбі. Рожевий колір символізує романтичність ,доброту. Навколо цього кольору

пурхає ореол чистоти і невинності. У психології рожевий колір самий пасивний , в ньому немає ніякої агресії , це завжди ніжність легкість , окриленість і любов до себе.

Trussardi весна-літо 2017Roksanda весна-літо 2017

Trussardi весна-літо 2017                              Roksanda весна-літо 2017

А ще в рожевому є відтінок фіолетового або фіолетово-червоного , а це означає , що дівчата ,які вибирають такі кольори , не визнають ніякого рабства і тиску над собою. Для них свобода — найважливіше в житті. Рожевий колір заспокоює навіть самого дратівливу людину. Цікаво ,що часто стіни роздягалень футбольних команд пофарбовані саме в рожевий , щоб знизити ступінь агресивності команди під час матчу.

Не треба думати , що рожевий — привілей тільки жіночої половини людства. А разом з червоним — це приголомшливе поєднання провокації і беззахисності.

Отже , перейдемо до практики. Поєднання червоних штанів і сорочки в чоловічому стилі кольору фуксії — ефектне рішення для модних дівчат. Але варто поміняти місцями ці два кольори — надіти рожеві прямі брюки

і романтичну червону блузку в оборках , як у Сари Джесіки Паркер , і сенс образу змінюється моментально — він стає більш сміливим і агресивним.
У моді все залежить від нюансів.

Приголомшливо виглядають сукні з однотонною тафти різної щільності , в яких пишна спідниця яскравого червоного кольору виконана з більш щільної і важкої тафти , а ліф сукні — з більш тонкої і легкої , ніжних рожевих відтінків.

У цьому сезоні в моду знову входить органза. Блузка з рожевої органзи з красивим червоним білизною , атласна червона спідниця-годе зробить тебе зіркою будь-якої вечірки.

До речі , в системі Pantone понад 100 відтінків рожевого кольору — від блідо-пурпурного ,фіалкового і світло-вишневого до фуксії ,маджента і геліотропа. Спробуй розберися в цьому різноманітті! Ні сезону,

щоб якийсь із них не був в тренді. Якщо ти не настільки смілива , щоб перепробувати їх все , просто додай навесні до червоного пальто рожевий шарф — нехай це буде першим кроком до розуміння
такого сміливого поєднання.

Пам’ятай: рожевого кольору багато не буває. І нехай часом стилісти , блогери і твої власні подружки скептично ставляться до рожевого , а іноді і підсміюються над таким вибором ,пам’ятай , що чоловіки

віддають перевагу дівчат в рожевому і червоному.
Це поєднання — завжди свято і неймовірне натхнення!