П’ять продуктів, які викликають неприємний запах тіла

«Небезпечні» червоне м’ясо, помідори і не тільки

Попереджаємо: якщо ви зібралися на важливу зустріч або людну вечірку з друзями, краще утриматися від вживання цих продуктів.

Червоне м’ясо

У 2006 році дослідники з Чехії зібрали зразки поту у любителів м’яса і вегетаріанців. Потім вони попросили групу жінок визначити самі неприємні запахи тіла. Виявилося, що вегетаріанці пахнуть значно приємніше, ніж любителів поїсти м’яса. Якщо вегетаріанський спосіб життя не для вас, спробуйте замінити м’ясо морепродуктами.

Помідори

Доктор Чарльз Стюарт пояснює, що аромат тіла частково визначається на генетичному рівні, а частково — завдяки наявності бактерій, що живуть на шкірі, таких, як Corynebacterium. Змішуючись з білком, що містяться в поті, вони розщеплюються на досить смердючі компоненти.

Часник

Скуштували часнику люди відрізняються неприємним запахом не тільки з рота, але і від інших частин тіла. Вся справа в тому, що такі компоненти часнику, як алліцин і аллін, конвертуються в нашому організмі в інші субстанції, які посилюють взаємодію бактерій з потом.

Капуста

Такі багаті сіркою хрестоцвіті овочі, як брокколі та капуста, допомагають позбавити організм від токсинів і канцерогенних клітин. Однак вони ж відповідають і за різкий неприємний запах тіла, схожий на аромат гнилих яєць. Він виділяється разом з газами під час нападів метеоризму.

Каррі

Аромат деяких спецій, начебто каррі і кумина, прямо впливає на виділення з шкірних пір. Характерний запах може залишатися на вашому тілі кілька днів поспіль.