7 повсякденних звичок, які завдають шкоди вашому здоров’ю

Від шкідливих звичок позбутися важко, а ще важче кинути ті, які ми помилково вважаємо корисними і тим самим ризикуємо завдати своєму організму серйозної шкоди.

Ми зібрали список наших повсякденних звичок, які приносять більше шкоди, ніж користі.


Зупиняти чхання

 

 

Використовувати парфумерію

Лікарі радять по можливості купувати органічні ефірні масла або користуватися парфумерією в добре провітрюваному приміщенні.

 

Тримати їжу в пластикових контейнерах

Лікарі рекомендує використовувати для зберігання продуктів тару з нейтральних матеріалів: скла, нержавіючої сталі і кераміки. Також звертайте увагу на спеціальні позначки. Вони показують, як саме можна використовувати посуд. А при подряпинах та пошкодженнях її краще відразу замінити на нову.

Чистити зуби одразу після їди

 

Часто використовувати антибактеріальне мило

дерматологирадять використовувати антибактеріальне мило при порізах, подряпинах та синцях. А мити руки їм можна не частіше двох разів на тиждень.

 

Носити вузькі джинси

Хоч це і модно, але щільно обтягуючі джинси постійно тиснуть на шкірні покриви і нервові закінчення. Через це з’являється постійне відчуття дискомфорту, яке може привести до проблем з усією нервовою системою. Крім того, циркуляція повітря погіршується, в області стегон з’являються свербіж і поколювання. В результаті часто виникає оніміння ніг.

Пити свіжовичавлений сік

Крім того, не варто забувати, що соки — сильні алергени. Маленьким дітям слід давати їх з обережністю, починаючи з малих доз і після консультації у лікаря.