Вчені назвали корисну денну дозу пива

Іспанські дослідники стверджують, що півлітра пива в день йдуть на користь здоров’ю людини. Але ось перевищення цієї дози обертається на шкоду.

Помірне вживання пива може знизити ризик діабету і високого кров’яного тиску , як вважають вчені з Іспанії доктора Рамон Еструх і Роза Лауела з Університету Барселони і місцевої Університетської клініки. Більш того, регулярне вживання пива, як це не дивно, може навіть допомогти людині в боротьбі із зайвою вагою.

Але як же знаменитий «пивний животик»? Вся справа в кількості випитого пива. За словами вчених, воно ні в якому разі не повинно перевищувати традиційну британську пінту (0,56 літра) на добу.28_resultВчені спостерігали за 1 249 чоловіками і жінками старше 57 років в рамках дослідження під назвою «Пиво, середземноморська дієта і серцево-судинні захворювання».

З’ясувалося, що регулярно вживали помірні дози пива люди не тільки не набирали зайвої ваги, але в деяких випадках навіть скидали його. Виявилося, що на здоров’я пиво робить такий же корисний вплив, як і вино (звичайно, в помірних дозах).

З чим це пов’язано? Пиво містить фолієву кислоту, вітаміни, залізо і кальцій, які, за словами авторів дослідження, забезпечують захисний ефект серцево-судинній системі. Крім того, в пиві відносно невисокий вміст алкоголю в порівнянні з іншими міцними напоями.

Дослідження показало, що ті, хто вживає по пінті пива в день люди рідше страждали від діабету і гіпертонії. В цілому у них спостерігалося більш низький вміст жиру в тілі.

Однак, все корисне властивість пиво втрачається, якщо доза в півлітра в день збільшується. У цьому випадку люди і набирають зайву вагу, і частіше хворіють на діабет, і скаржаться на серце.