Не секрет, що існують продукти, які допомагають підтримувати молодість і виглядати молодше свого віку. Причина такого чудодійного ефекту в їх вітамінному складі. Який же саме мікроелемент називають «молодільним»?
Сьогодні все частіше можна почути про те, що в раціон необхідно включати продукти, що містять вітамін К. Вчені і лікарі вважають, що він допомагає захистити організм і продовжує молодість.
Так чому такий важливий цей вітамін? В першу чергу він необхідний для вироблення в печінці протромбіну та інших речовин, які беруть участь у згортанні крові. Недолік цього корисного вітаміну може стати причиною ламкості кісток, утворення тромбів і відкладенню кальцію в артеріях.
По-друге, дослідники з’ясували, що вітамін К запобігає рак печінки, так і просто позитивно впливає на всі внутрішні процеси в організмі. А здорова печінка — це гарний колір обличчя і гладка шкіра.
Вмикай в свій раціон продукти, багаті вітаміном К.
У великій кількості він міститься в:
- овочах (білокачанної капусти, гарбуза, картоплі, томатах, моркві, буряках,
- листової зелені (щавлі і шпинаті),
- печінці,
- оливковій олії,
- горосі,
- яйцях,
- злаках і цільнозернових продуктах.