9 способів зруйнувати своє тіло, навіть не підозрюючи про це

Здоров’я є одним з важливих факторів повноцінного життя. Саме тому наше тіло повинне бути здоровим. Для цього хтось веде здоровий спосіб життя, хтось просто відмовився від алкоголю, кави і сигарет, а деякі навіть відвідують тренажерні зали і басейни. Хоча у більшості немає часу на себе, а деяким просто лінь займатися спортом. Але навіть ті, хто постійно стежить за своїм раціоном і регулярно відвідує спортзали, не застраховані від впливу шкідливих факторів на здоров’я тіла. І про вплив цих дрібниць повсякденному житті на здоров’я навряд чи хтось замислювався.

1. Використання великої кількості миючого засобу

Миючі засоби для чищення та прання просто незамінні в повсякденному житті.

1_result

Але деякі інгредієнти цих «помічників по господарству» не тільки роблять одяг чистим, а й можуть згубно впливати на організм людини. У більшості чистячих, які стирають і відбілюючих засобів є токсичні складові. А при дуже частому і рясному використанні ці шкідливі інгредієнти накопичуються і починають взаємодіяти з людською шкірою. Найпоширенішими результатами впливу є алергії (роздратування шкіри і очей).

2. Гризти нігті

Деякі люди мають нездорову звичку гризти нігті. Здавалося б, досить невинна звичка, але з дуже поганими наслідками.

2_resultТі, хто гризуть нігті в стресовій ситуації, дуже відрізняються від тих, для кого це заняття — справа звична. Небезпека «хобі» не тільки в неестетично вигляді рук, але і можливості отримати бактеріальні інфекції нігтів і області навколо них, а також серйозні захворювання шлунково-кишкового тракту.

3. Занадто швидке вживання алкоголю

Після вживання великої кількості алкоголю, як відомо, проявляються серйозні побічні ефекти для здоров’я: пошкодження печінки, високий кров’яний тиск, збільшення ваги.

3_resultПроте, навіть якщо Ви не вживаєте алкоголь на регулярній основі, у Вас є ризик померти. Чому? Алкоголь містить токсичні речовини, які печінку «намагається» видалити з організму. Коли хтось п’є занадто швидко, це призводить до отруєння алкоголем через його високого рівня в крові. В результаті цього процесу у людини плутається свідомість, він дезорієнтований, його подих збито, врешті-решт, може наступити кома, а при відсутності своєчасної медичної допомоги — смерть.

4. Стан стресу

Іноді людина не знає, коли знаходиться в стані стресу. Це низький рівень напруги, при якому тіло добре дає собі раду, але при цьому руйнує сама себе.

4_resultБагато проблем зі здоров’ям безпосередньо пов’язані зі стресом. Тривале перебування в такому стані може стати причиною розвитку хвороби Альцгеймера, астми, діабету і навіть ожиріння. Якщо не звертати увагу на свій стан тривалий час, можна отримати «букет» дуже неприємних хвороб, причини яких медики шукатимуть у всьому, але тільки не в стресі. А лікування, часто, затягується на тривалий час.

5. Газована

Більшість людей вживають газовану воду з однієї причини — це спосіб освіжитися. Але навряд чи вони знають, що з кожним ковтком вони завдають більше шкоди своєму організму, ніж отримують користі.

5_resultВчені довели: часте вживання газованих напоїв має кілька побічних ефектів. До них відносяться розвиток діабету, погіршення пам’яті і ожиріння. Систематичне вживання содової води може стати причиною змін в гормональному фоні. Крім того, карамельний барвник, який використовують для додання газованою водою кольору, викликає рак у тварин, а фосфати — причина прискореного старіння.

6. Хлор у питній воді

Найчастіше питну воду хлорують, а ми її п’ємо, приймаємо ванни.

6_result

І ніхто не замислюється про те, наскільки шкідливий хлор. З одного боку, він вбиває шкідливі бактерії, але з іншого боку він також згубно впливає на корисні бактерії. Тому систематичне вживання води з-під крана (не відстояв) може мати негативні наслідки для організму.

7. Використання Wi-Fi

Технологія Wi-Fi всюди: і вдома, і в офісі. Незважаючи на користь і зручність, бездротовий інтернет небезпечний для здоров’я — безсоння, дефекти дитячого розвитку, негативний вплив на ріст клітин, зниження активності головного мозку.

7_resultА ще Wi-Fi нейтралізує впливає на сперматозоїди і може привести до безпліддя. Технологія не тільки допомагає Вам відправляти і отримувати файли, але і знищити Ваше тіло.

8. Вживання цукру

Цукор міститься в багатьох продуктах, які люди їдять.

8_resultЛюбителям цукерок загрожують хвороби серця, артрит, камені в нирках, хвороби жовчного міхура та інші. Все тому, що при вживанні цукру порушується баланс кальцію і фосфору в організмі.

9. Використання ноутбука на колінах

Ноутбук можна використовувати практично в будь-якому місці, він легко розміщується в будь-якому невеликому просторі, навіть на колінах. Але таке розташування лептопа може мати не дуже приємні наслідки.

9_resultЄ ймовірність розвитку шкірних захворювань через постійно виділяється тепла. А ще ноутбук може у чоловіків відняти шанс бути батьком, викликаючи зниження кількості сперматозоїдів за рахунок підвищення температури в області мошонки.