Низька температура тіла: про що це свідчить

Низька температура тіла зустрічається набагато рідше, ніж висока, але не менш небезпечна для організму, адже зниження температури тіла до 32 ° C тягне за собою смерть. Дізнайся, з яких причин у тебе може бути низька температура тіла і як її підняти.
3815_crop.jpg (14.29 Kb)

Про що говорить низька температура тіла
Звичайна температура тіла людини 36,6 ° C. Але вона може відрізнятись у різних людей, ці коливання не більше декількох десятих ° C. Якщо температура тіла нижча звичайного, то це свідчить про порушення в нашому організмі. Зниженою вважається температура нижче 36,0 ° C.

Про що може свідчити така температура?
хвороби щитовидної залози;
знижений гемоглобін;
слабкий імунітет;
сильне переохолодження;
внутрішні кровотечі;
отруєння.

Найчастіше низька температура спостерігається разом із занепадом сил. Вона може бути наслідком перенесеної хвороби, і тоді для її нормалізації необхідно повне одужання.

Брак жирів і вуглеводів послаблює наш організм. Температура починає знижуватися, коли запаси організму під кінець, і їх вже не вистачає для нормальної життєдіяльності. Для нормальної температури тіла необхідно харчуватися повноцінно.

Лікарські засоби
Уважно прочитай інструкції таблеток, які ти приймала останнім часом. Антидепресанти і снодійні часто стають причиною зниженої температури, вони послаблюють нервові рецептори, і вони слабо реагують на холод.

Гормональний дисбаланс
Щоб це перевірити доведеться звернутися до ендокринолога.

Поява пухлини в області гіпоталамуса.

Якщо температура тіла коливається протягом доби
Вранці температура тіла може становити 35,5 ° C, а протягом дня підніматися до 37,0 ° C. Такі коливання нормальні, тому не варто впадати в паніку, якщо вранці у тебе низька температура. Звертатися до лікаря слід, якщо низька температура тримається протягом усього дня кілька днів поспіль. Крім того, зміна харчування допомагає в 80% випадків.