Експерти назвали головні причини старіння шкіри

Дерматологи пояснили, чому у деяких жінок перші зморшки з’являються на шкірі раніше, ніж у їх ровесниць.

Для кожної поважаючої себе жінки важливо якомога довше зберігати свою молодість і красу. Ті, хто може собі дозволити, звертаються до пластичних хірургів, позбавляючи їх від різноманітних ознак старіння: обвислій шкіри, зморшок, другого підборіддя, осунувшихся ліній очей і так далі. Інші ж змушені миритися з тим, що з роками шкіра в’яне і стає не такою привабливою, якою була всього десяток років тому.

Експерти назвали головні причини старіння шкіри:

1. Використання електронних гаджетів і комп’ютера. Навіть самий «правильний» екран не може убезпечити людину від зморшок навколо очей. Так-так, ви будете здивовані, але завдяки довгому використання електроніки, що випромінює світло і знаходиться поблизу очей, у вас можуть з’явитися так звані «гусячі лапки» в куточках очей. Коли людина дивиться в монітор і намагається там щось прочитати так чи інакше він примружує очі, ось і причина старіння шкіри навколо очей.

Це цікаво:  Цей напій допоможе контролювати зайву вагу в зимовий період

2. Любов до солодкого. Практично всі жінки і, до речі, чимало чоловіків не можуть уявити свого життя без солодощів, чаю та кави з цукром і так далі. Натуральні солодощі ніяк не вплинуть на шкіру, а ось ті, у яких міститься цукор, ще як можуть погіршити стан шкіри. Причому, абсолютно немає різниці скільки років людині, виглядати він все одно буде гірше, ніж його ровесники, якщо не виключить цукор і все що з ним пов’язано з раціону.

Це цікаво:  Як вивести зайву воду з організму

3. Загоряння. Негативний вплив ультрафіолету на шкіру доведено вченими, тому всім без винятку медики рекомендують перебувати під сонцем рідше і перш ніж засмагати наносити на шкіру крем, що захищає її від сонячних променів. Жінки і чоловіки, які водять автомобіль, ризикують постаріти тільки з одного боку особи, тому що коли вони за кермом сонце світить на одну сторону і в результаті шкіра піддається шкідливому ультрафіолетового випромінювання, а незабаром можуть з’явитися перші зморшки.

Неправильне харчування, куріння і вживання спиртних напоїв теж позначаються на стані шкіри. Дерматологи і косметологи можуть допомогти підтримувати шкіру молодою, але якщо жінка продовжить харчуватися жирною їжею, вживати алкоголь та палити, то ніякі процедури, навіть найдорожчі, не допоможуть їй залишатися молодою та привабливою.