Виявлена несподівана дія Віагри

Як з’ясувалося, Віагру можна використовувати і для інших цілей.

Віагра є одним з найпопулярніших «чоловічих» ліків. Вона з’явилася справжнім порятунком для багатьох чоловіків, у яких є певні проблеми з ерекцією. Загальновідомо, що з самого початку Віагра створювався для лікування серцево-судинних захворювань. Її розробники припускали, що цитрат силденафілу (діюча речовина) посилить кровотік в серцевому м’язі і знизить тиск. Але такий ефект так і не було досягнуто. Зате у чоловіків, які приймали цей препарат на стадії апробації, відновлювався кровообіг в статевому члені, що призводило до появи якісної ерекції.

Так і виявилося, що Віагра стала першим препаратом, який приймають для повноцінного відновлення ерекції, яка виникає виключно при статевому збудженні. Це ні гормональний препарат, ні афродизіак.

Зазвичай задається питання «Наскільки безпечний прийом Віагри і чи є у неї побічні дії?». Під час клінічних досліджень препарату виявилося, що 2,5% чоловіків відзначали деякі несприятливі симптоми після прийому препарату. Іноді прийом Віагри може спровокувати в якості побічного ефекту легкий головний біль, почервоніння обличчя, поява печії, закладеності носа, порушення передачі кольору. При цьому Віагра ніяк не впливає на гостроту зору — це вже доведено.

Віагру безпечно приймати практично з усіма препаратами, в тому числі і з ліками для хворих на діабет, препаратами, що розріджують кров, антацидами, аспірином та іншими. А ось поєднувати її з нітратними препаратами, що використовуються для лікування захворювань серця, не варто — є шанс заробити різке зниження артеріального тиску. Не варто експериментувати зі здоров’ям і приймати Віагру в поєднанні з іншими препаратами, призначеними для підвищення ерекції.

Але не так давно глибокі психологічні дослідження встановили, що Віагра може дещо збільшувати агресивність у чоловіків. Але це фахівці не пов’язують з фармакологічною дією препарату.

А ще вчені заявляють, Віагра може запобігти розвитку недоумства. Перед цим висновком ними були проведені дослідження, щоб з’ясувати, чи може препарат, який використовується для лікування проблем з ерекцією у чоловіків, допомогти позбутися від одного з найпоширеніших захворювань мозку. Як виявилося, діюча речовина Тадафіл — аналог Виаро — розширює кровоносні судини. Вчені впевнені — його можна використовувати для лікування слабоумства шляхом збільшення притоку крові до мозку.

Судинна деменція є другою найбільш поширеною формою недоумства — щорічно, за даними ВООЗ, в світі реєструється 7 700 000 нових випадків захворювання. Це підступне захворювання провокують пошкодження дрібних кровоносних судин головного мозку, а це в свою чергу призводить до зменшення припливу крові до тканин органу. Для деменції характерні погіршенням пам’яті, мислення, поведінки і здатності виконувати повсякденну діяльність.