Нарешті розкритий секрет, чому француженки не товстіють

Як побалувати себе смачною і не дуже корисною їжею без жодних наслідків. Француженки знають, як побалувати себе смачною і не дуже корисною їжею без всяких наслідків

Як їмо тости ми? Не економлячи, намазуємо масло або м’який сир на всю поверхню хліба. Якби француженки це побачили, то вважали б, напевно, варварством. Вони покривають сиром куточок тосту і з’їдають тільки цю частину, насолоджуючись смаком.

Рішення настільки просте і логічне, що дивуєшся, як це раніше не спадало на думку. Яким ще принципам здорового харчування можна повчитися у громадянок Франції?

Їжте меншими порціями

Відкриємо секрет: француженки теж товстіють. Але менше, ніж, скажімо, американки або російські. Хоча в їх раціоні є і багет, і сир, і вершки, і горезвісні круасани. Просто вони їдять менше, насолоджуються маленькими порціями улюблених страв замість того, щоб заповнювати їжею великі тарілки. Найоб’ємніший прийом їжі доводиться у них на обід, а на вечерю вони щипають що-небудь несуттєве, вирушаючи спати з легким шлунком.

Не їжте, якщо ви не голодні

У дитинстві нас вчили нічого не залишати на своїй тарілці — а маленьких француженок навпаки, чи не доїдати, якщо більше не хочеться. Тому вони, за рідкісним винятком, не схильні до бездумного набивання шлунка. До речі, так само роблять і японці, які їдять не до повного насичення, а до «ситості на 80%». Якщо ви почнете прислухатися до своїх відчуттів під час їжі, то зрозумієте, що вам потрібно набагато менше, ніж ви думали.

Смакуйте їжу

У Франції їжа — це те, чим люди насолоджуються разом. Ніяких перекусів на бігу або стоячи на кухні. Трапеза тут, скоріше, ритуал, який вартий того, щоб розділити його з іншими людьми. І справа не тільки в емоційній складовій. Коли ви розмовляєте, то не можете є занадто швидко. По-перше, це добре для травлення, а по-друге, вам потрібно менше їжі, щоб насититися.

пийте помірно

У середземноморських культурах прийнято насолоджуватися вином. Європейці роблять це, як правило, витончено. Навіть якщо ваші французькі знайомі не випускають з рук келих з вином, ви рідко зустрінете їх сильно п’яними. Чи варто говорити про плюси такого споживання: як мінімум — ніякого похмілля. І ніякого переїдання — адже ви все ще можете прислухатися до своїх відчуттів!

Їжте солодке з розумом

Одне з прекрасних правил, якого вчить життя у Франції — якщо хочеться солодкого, не треба себе обмежувати. Побалуйте вашого внутрішнього ласуна шматочком шоколаду, ложкою меду або часточкою персика — не обов’язково для цього з’їдати цілий десерт. Звичайно, спочатку це потребуватиме певного самодисципліни, але ви відразу відчуєте подяку свого тіла.