Вживання цього фрукта залишить вашого доктора без роботи

«З’їдаючи одне яблуко в день, ви залишите вашого доктора без роботи», — говорить стара англійське прислів’я. Сучасні дослідження підтверджують народну мудрість, кожен раз доводячи безліч переваг для здоров’я, пов’язаних з яблуками.

Про це пише Хроніка.інфо з посиланням на medic.ua.

Корисний перекус
Якщо виникло бажання перекусити, замість печива або батончика з’їжте яблуко. У великому плоді міститься близько 115 калорій, 5 грамів клітковини і ні грама жиру і холестерину. Крім того, яблука — джерело вітаміну С і заліза, необхідних організму для міцної серцево-судинної системи. Тому незалежно від сорту, яблука прекрасно вгамують голод і замінять порцію полівітамінного препарату.

Запобігають раку
Яблука допоможуть попередити розвиток онкологічних захворювань. Як підтверджують дослідження, цей фрукт допоможе знизити ризик розвитку раку стравоходу, гортані, легенів, товстої кишки, молочної залози, яєчників і раку простати. Все завдяки наявності в них антиоксидантів, що нейтралізує дію окисляє речовин в організмі.

Допомагають схуднути
Три яблука в день допоможе виправити «яблучну» фігуру, тобто, впоратися з проблемою вісцерального ожиріння, коли зайві відкладення накопичуються в області живота. Їх секрет в змісті клітковини і урсоловой кислоти, речовини, що прискорює спалювання жиру. Дослідники з університету Ріо-де-Жанейро виявили, що жінки, які під час дієти з’їдали в день три яблука, за 10 тижнів скинули значно більше зайвої ваги ніж ті, хто не вводив яблука в раціон.

Уповільнюють старіння мозку
Дослідники з Корнельського університету встановили, що яблука завдяки вмісту в них поживних речовин сприяють поліпшенню мозкової активності. Також вони допомагають захистити нейрони мозку від окислювальних пошкоджень, що призводять нейродегенеративних захворювань, зокрема, хвороби Альцгеймера і Паркінсона. На думку вчених, такий ефект досягається завдяки речовині Кварцетин. До речі, це ж речовина допомагає легше переносити всі ту ж хворобу Альцгеймера. Так, інше дослідження підтвердило, що стакан яблучного соку в день протягом 10 тижнів привело до поліпшення настрою і поведінкових симптомів на 27% у пацієнтів.

Попереджають захворювання органів дихання
Також яблука допомагають впоратися із захворюваннями органів дихання. Зокрема, антиоксиданти в яблуках допомагають захистити легені від окисних пошкоджень, які пов’язані з астмою, бронхітом і емфіземою. Крім того, дослідження підтвердило, що малюки, чиї мами при вагітності щодня їли яблука, до 5-річного віку не страждали від бронхолегеневих захворювань.