Як швидко зняти стрес: 7 способів розслаблення

Постійний стрес впливає на наше життя не завжди відразу помітно, але відчутно. Якщо ти регулярно зустрічаєшся зі стресовими ситуаціями, не даючи собі часу розслабитися, це загрожує депресіями і проблемами зі здоров’ям. Щоб цього не сталося, навчися знімати психологічне і фізичне напруження.

1. Самомасаж

Стреси і нервове напруження призводять до гіпертонус м’язів. Використовуй в якості «швидкої допомоги» прості прийоми самомасажу. Дотягнися пальцями вздовж хребта як можна нижче, а потім, сильно натискаючи на м’язи спини, потягни їх вгору до шиї. Потім помасажуй всю задню частину шиї, крім хребта.

2. Дихальна гімнастика

При поверхневому диханні виробляється гормон адреналін. У результаті людини охоплює хвилювання, і він знаходиться у стані перезбудження. Щоб заспокоїтися, потрібно дихати глибоко і повільно. Сядь на стілець з прямою спинкою. Поклади одну руку на живіт, а іншу-на груди. При вдиху повинні одночасно піднятися груди і надутися живіт. Повільно видихни. Повторіть 20 разів.

3. Трав’яні чаї

Завари сьогодні замість звичного чорного чаю ромашку або пассифлору. Вони допоможуть тобі позбавитися від нервових розладів та безсоння. Між іншим, заспокійливий ефект «квітки пристрасті» був відомий ще стародавнім індійцям! Чай з плодів шипшини допоможе відновлювати організм після тривалих стресів.

4. Корисний коктейль

Змішай півсклянки соку грейпфрута зі столовою ложкою свіжого бурякового соку (знадобиться половина маленької буряків), додай чайну ложку меду і півсклянки мінеральної газованої води. Пий коктейль невеликими ковтками і насолоджуйся: ця корисна суміш допоможе підняти настрій і зарядитися бадьорістю!

5. Запишись в басейн

Багато хто сприймають плавання не тільки як спорт, а як задоволення. І правильно, адже це – два в одному! Приєднуйся і ти до фанатів водної стихії. Плавання допомагає зняти стрес: перебуваючи у воді, ти повинна регулювати дихання, тому всі думки зосереджуються на процесі. Це як медитація: допомагає відволіктися від тривожних думок і розслабитися. Плавай не поспішаючи, в задоволення, у своєму темпі!

6. Змий стрес під душем

Немає можливості ходити в басейн, а ванну ти не дуже любиш брати? Стоячи під душем, теж можна чудово розслабитися. Нанеси на тіло гель з ароматом цитрусових, включи душ, закрий очі і уяви, що пробираєшся через джунглі під час тропічної зливи. Підніми обличчя вгору, насолоджуйся тим, як вода омиває тіло – і уяви собі, що всі негативні події і слова останнього дня з тебе змиваються, як бруд, залишаючи тебе чистою і посвіжілий у всіх сенсах.

7. Частіше посміхайся

усмішка - фото

Використовуй для цього будь-який привід! Адже все, що викликає на твоєму обличчі радісну посмішку, вже є ліками від напруги і негативу. Чи то вечір, проведений з подружками, або легковажний бій подушками з коханою людиною. До речі, останній – чудова прелюдія до сексу. А секс – це ще один чудовий засіб від стресів!