П’ять головних причин появи нежиті

Перш ніж починати лікувати нежить, необхідно з’ясувати причину його появи.

Більшість людей пов’язують риніт з сезонними респіраторними захворюваннями та про можливу іншій природі нежитю ніхто навіть і думати не хоче. Насправді, виділення слизу в носі може бути обумовлене і іншими чинниками, виявити які не так складно, як може здатися на перший погляд.

П’ять головних причин нежиті:

1.Вірусна інфекція.Цей вид риніту найбільш поширений і щоб від нього позбутися потрібно спочатку промивати ніс водою з морською сіллю, а потім закопувати лікарськими краплями, що борються з вірусами. Сюди ж можна віднести і нежить, спровокований зміною погодних умов. Коли людина якийсь час перебуває на вулиці, де температура повітря нижче 0, а потім він заходить в приміщення, що обігрівається, у нього тут же починає текти з носа.

2.Стресова ситуаціяцілком може спричинити нежить, а все тому, що в крові людини виробляється потужний потік андреналина, звужує кровоносні судини. В наслідок цього явища слиз починає витікати з носа. Як тільки людина заспокоюється, нежить припиняється.

3.Алергія.Нежить, має алергічну природу, здатний в буквальному сенсі слова збити з ніг людину. Ніякі краплі від вірусного риніту в даному випадку не допоможуть. Тут, ймовірно, причина полягає в перебуванні людини поблизу з вогнищами грибкового ураження стін або стелі приміщення, де він знаходиться. Щоб зрозуміти справжню причину нежиті, людині потрібно вийти на свіже повітря і якщо з носа через пару хвилин перестала виділятися слиз, то швидше за все це алергічна реакція.

4.Сухе повітря в приміщенні.Нерідко люди стикаються з тим, що у них з’являється нежить на рівному місці без будь-яких причин. Виною всьому цілком може стати сухе повітря і вирішити цю проблему дуже навіть просто — потрібно просто відкрити вікно і провітрити приміщення або ж скористатися зволожувачем повітря.

5.Патологічне викривлення носової перегородки.Це явище зустрічається не так часто, але воно все ж має місце бути. Людям з такою патологією властиво страждати від настирливого нежитю круглий рік.

Медики рекомендують звертатися до них за допомогою у випадку, якщо людина самостійно не може визначити, від чого у нього з’явився нежить. Займатися самолікуванням в даному випадку ні до чого доброго не призведе, а нежить нікуди не дінеться, якщо його не лікувати.