Названий найефективніший напій для схуднення

Коли людина вирішує сісти на дієту і почати худнути, він часто п’є всілякі соки та чаї для схуднення. Однак, як це не парадоксально, найефективнішим напоєм для схуднення є звичайна вода. Як повідомляє health info, експерти видання the-challenger.ru назвали цілих три аргументи на її користь.

Всі ми коли-небудь чули про необхідність випивати в день близько двох літрів води. Насправді це твердження досить спірне — споживання води залежить від індивідуальних особливостей організму, сфери діяльності, фізичної активності та клімату.

«Вважається, що в ідеалі людина повинна споживати близько двох літрів рідини на добу. Але увага: мова йде в принципі про будь-якої рідини — супи, фрукти, овочі, чаї та кава теж входять в ці два літри. Так, бувають гормональні і ниркові канальцевий розлади, при яких людина змушена випивати п’ять і більше літрів щодня, але знову ж таки для цього потрібен відповідний діагноз. Так що якщо ви не дитина грудного віку, то водний баланс у вас підтримується автоматично і замислюватися про нього варто тільки в трьох випадках: якщо на вулиці дуже жарко, якщо ви йдете в сауну або лазню і якщо у вас висока температура — в цих ситуаціях потрібно пити більше рідини, ніж зазвичай », — каже лікар Олексій Парамонов.

Регулярне вживання води зробить вас менш сприйнятливими до шкідливих закусок на зразок чіпсів і картоплі фрі, а також допоможе скинути вагу. Тому, якщо ви вирішили схуднути, насамперед постарайтеся пити більше холодної води. Для цього є вагомі причини.

Вода зменшить порцію з’їденої їжі

Дослідження, опубліковане влітку 2015 го в журналі Obesity, показало: ті, хто випивав склянку холодної води за півгодини до їжі протягом 12 тижнів, змогли скинути на 1,5 кілограма більше. В цілому все досить логічно: за деякий час до їжі ви отримуєте частину поживних речовин з води, а також збиваєте почуття голоду, що допомагає швидше відчути насичення.

Вода прискорює метаболізм

Німецькі вчені в кінці минулого року з’ясували: дві склянки води кімнатної температури здатні на 30% прискорити метаболізм протягом півгодини. Організм нагріває рідину з 22 до 37 градусів і витрачає на це свою енергію.

Вода спалює калорії

Схожий за змістом з попереднім дослідження, опубліковане в Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, стверджує наступне: регулярне вживання холодної води здатне спалювати додаткові 490 калорій в тиждень. На те, щоб організм зміг нагріти склянку крижаної води до своєї температури, потрібно спалити близько семи калорій. Випиваючи 10 склянок холодної води в день протягом тижня, ви зможете позбутися від майже 500 калорій. Проробляйте цей трюк регулярно протягом року — і ви скинете більше трьох кілограмів.