Як доглядати за шкірою обличчя в мороз: прості правила

У холодну пору року шкіра страждає, з одного боку, від руйнівного впливу вітру і морозу, а з іншого — від пересихання в опалювальних приміщеннях. З-за втрати вологи, потовщення рогового шару, зниження активності сальних залоз і мікротравм, що утворюються під дією дрібних кристаликів льоду, шкіра старіє більш швидкими темпами, ніж влітку. Як же доглядати за особою в мороз, щоб уберегти його від несприятливих погодних умов?..

Захист

Насамперед потрібно подбати про захист шкіри від обморожень. Для цього потрібно придбати крем на основі тваринних жирів. Це може бути китовий, борсучий, ведмежий жир, або норкове масло. Такий крем потрібно наносити на обличчя перед виходом на сильний мороз. Все це підходить для температури нижче 15⁰С. В інших випадках підійде звичайний живильний крем.

Зволоження

Використання зволожуючого крему взимку також обов’язково, як і в будь-який інший сезон, тільки наносити його потрібно не пізніше, ніж за годину до виходу на вулицю. Те ж саме стосується тонального крему. Інакше, він візьметься на шкірі скоринкою а сама шкіра після такого впливу відповість роздратуванням і дрібними тріщинками. Це відбувається тому, що крем не повністю всмоктується шкірою і кристали води, що містяться в кремі, на морозі замерзають. Природно, шкіра за таке звернення спасибі не скаже. Бажано, щоб зимові креми мали ступінь захисту від ультрафіолету не менш SPF15, а коли є сніг – то SPF30. У холодну погоду вибирайте крем не тільки з вітаміном Е, але і з вітаміном D.

Очищення

Очищення шкіри до холоду слід проводити за допомогою більш жирних коштів, ніж зазвичай. Скраби, пілінги, гоммажі краще робити не частіше разу в тиждень (дивитися за станом шкіри). Не проводьте такі процедури за пару годин до виходу на вулицю, краще залиште їх на вечір. Якщо ще влітку ви могли собі дозволити вмиватися милом (незважаючи на те, що косметологи вважають це злочином проти шкіри), то зараз це навряд чи пройде – шкіра буде сильно пересихати.

Особливості догляду за шкірою мороз

Маски в холодну пору року потрібно робити частіше, ніж влітку – два рази в тиждень. Вони повинні бути максимально поживними. Повіки взимку також потребують особливого догляду. Шкірні покриви на них дуже тонкі і практично повністю знежирені, а тому беззахисні перед дією морозу. Їм потрібні спеціальні креми, маски і сироватки.

Будьте обережні з такими процедурами, як глибокий пілінг, мікродермабразія, мезотерапія і т. д. Важливо пам’ятати, що після них шкіра стає вкрай вразливою, тому її не можна піддавати тривалому впливу морозу, вітру і сонця. Процедури з активного ліфтінгу, курс мінеральних масок і так далі, краще відкласти до весни, коли шкіра буде мати потребу в інтенсивному зволоженні після холодів. При мінусовій погоду не варто наносити макіяж за допомогою сухої косметики (наприклад, мінеральна тональна основа), краще використовувати кошти на кремовій основі.

Якщо ваше обличчя сильно обвітрилося і постраждало від морозу, пошкоджену ділянку змащувати маззю з бепонтеном або гусячим жиром. Проте людям з жирною або проблемною шкірою такі мазі краще замінити на некомедогенные масла (какао, мигдальне, жожоба). Добре зняти запалення допомагають компреси з відваром ромашки або календули. Якщо шкіра дуже чутлива до холодів, можливо, у вас алергія на мороз.