Популярний атракціон сприяє виведенню каменів з нирок

Співробітники Мічіганського університету вивчали альтернативні методи лікування. Вони виявили, що популярний атракціон сприяв виведенню каменів з нирок. У 60% добровольців, які брали участь в дослідженні, після катання на американських гірках з нирок зникли невеликі камені, повідомляє «Planet Today».

Потім вчені провели експеримент з манекеном, у якого були камені в нирках. Їх висновки підтвердилися. Атракціон позбавив манекен від всіх каменів. До речі, раніше дослідники з Туреччини з’ясували, що чоловіків від каменів в нирках рятує секс. У дослідженні брали участь 75 добровольців з сечокам’яною хворобою.

Пацієнтів розділили на три групи. В першу групу увійшов 31 чоловік. Цих учасників попросили займатися сексом не рідше трьох-чотирьох разів на тиждень. 21 доброволець з другої групи брав тамсулозин. Даний препарат зазвичай призначається для поліпшення сечовипускання у чоловіків із збільшеною передміхурової залозою. Третя група (23 осіб) отримувала стандартне лікування сечокам’яної хвороби.

Через два тижні дослідники виявили, що у 26 пацієнтів з першої групи ниркові камені вийшли мимовільно. Тим часом, тільки 10 учасників з другої і 8 чоловіків з третьої групи могли похвалитися такими результатами. Середній розмір вийшли каменів склав 4,7 міліметра. Так, вчені рекомендують пацієнтам з невеликими каменями в нирках (менше 6 міліметрів) частіше займатися сексом.