Неприємний запах з рота може свідчити про небезпечну хворобу

Неприємний запах з рота може вказувати на найрізноманітніші проблеми в організмі — нагадують медики, які поповнили перелік таких проблем на цукровий діабет.

Так, поганий запах з рота може з певною часткою ймовірності свідчити про розвиток цього найнебезпечнішого хронічного недуги — пише сайт actualnews.org.

Збої в роботі підшлункової залози, що провокують діабет, характеризуються присутністю в крові ацетону, який навіть у відносно невеликих кількостях може викликати порушення в багатьох системах організму і, зокрема, сприяти появі неприємного запаху з рота.

Запах у роті може бути проявом порушеного кислотно-лужного балансу — це ще одна ознака підвищеного вмісту цукру в крові, характерного для переддіабетним стану. Якщо крім неприємного запаху, ви відзначаєте солодкуватий присмак на язиці — то похід до ендокринолога не слід відкладати ні в якому разі.

Поганий запах з рота, втім, найчастіше виникає внаслідок стоматологічних проблем, відзначають компетентні фахівці. Це, до речі кажучи, можуть бути не тільки проблеми з зубами, але і різні ураження ясен.