Лікарі назвали 5 основних причин переїдання

Багато вважають, що регулярне переїдання – це наслідок нехтування власним здоров’ям і розбещеності. Однак невгамовний апетит може бути ознакою серйозних проблем зі здоров’ям.

Давай дізнаємося, що ж все-таки є причиною неконтрольованого поглинання їжі?

Стрес

Найчастіше винуватцем переїдання є стрес, адже смачна їжа допомагає розслабитися і забути про емоційному напруженні. Крім того, їжа все ще залишається найбільш доступним задоволенням, яке, на відміну від алкоголю, схвалять наше суспільство.

Нудьга і неробство

«Обжерливість» від неробства і нудьги можна порівняти з переїданням, яке викликане стресом. Коли людині нудно і нічого робити, він заїдає поганий настрій, використовуючи їжу в якості антидепресанту.

Самотність

Та ж історія і з самотністю – люди, які відчувають потребу в спілкуванні, намагаються заповнити душевну порожнечу їжею. Це пов’язано з тим, що відчуття ситості на деякий час блокує необхідність уваги.

Дитинство

Тебе ж теж в дитинстві змушували з’їдати все до останньої крихти? Так звана «хвороба чистих тарілок» змушує вже дорослої людини поглинати їжу тільки тому, що її не можна викидати. Запам’ятай раз і назавжди — харчові звички формуються ще в дитинстві!

Прокрастинація

Часто занадто важкий або неприємне хочеться відкласти на потім«. І самий зручний спосіб відстрочити дзвінок клієнту або здачу річного звіту – це випити чаю з чим-небудь смачненьким або як слід пообідати.