Чим корисний імбир?

Імбир дуже корисний для організму, оскільки багатий вітамінами, мікроелементами, аминоксилотами і ефірними маслами. Їжа, в яку додають імбир, легко засвоюється, має злегка гострий і пряний смак. Свіжий корінь ти можеш додавати в різноманітні напої і салати. А сухий імбир буде чудовий у випічці і м’ясних стравах. Ось тільки кілька фактів, які свідчать про користь цієї рослини.rf34re234re234re23423.jpg (297.02 Kb)

Отже, імбир:
покращує мозковий кровообіг, пам’ять і стимулює діяльність щитовидної залози, сприятливо діє на травну і дихальну системи організму;

знижує рівень холестерину;

знімає напругу в м’язах після інтенсивних фізичних навантажень;

полегшує спазми і коліки, є протизапальним і знеболюючим засобом;

стимулює обмінні процеси і виводить шлаки з організму;

гострий аромат прянощів усуває млявість, апатію і підвищену стомлюваність;

а ще він відмінний афродизіак!

depositphotos_53326981_m.jpg (63.64 Kb)

Ми, в свою чергу, в холодний осіннійдень пропонуємо тобі приготувати чай з імбиром. Такий напій приведе твій організм в тонус, допоможе зігрітися, відновити сили і прояснити думки. Він є прекрасною профілактикою застуди. І ще приємний бонус – імбирний чай благотворно вплине на шкіру обличчя і поліпшить його колір.

Для приготування такого чаю тобі знадобиться шматочок імбиру довжиною чотири-п’ять сантиметрів. Його треба очистити, натерти на дрібній тертці і залити літром окропу. Вари на повільному вогні близько десяти хвилин, потім зніми з вогню і проціди. В отриманий напій додай за смаком цукор або мед, трохи лимонного або апельсинового соку. За бажанням можеш додати маленьку дрібку меленого чорного перцю або листочки м’яти. Головне – не пий цей чай перед сном, оскільки він сильно бадьорить.

Якщо ж у тебе зовсім немає часу на приготування чаю за всіма правилами, то можеш просто додати в звичайний чай маленький шматочок імбиру.